ByteDance menguji produk baru “Vision Baike”

ByteDance baru-baru ini menguji produk baru yang disebut Vision Baike,Planet teknologiMelaporkan pada hari Isnin. Misi usaha baru ini, menurut syarikat itu, adalah “mendokumentasikan pengetahuan dan menyampaikan peradaban”. Dilaporkan bahawa Shidian Baike akan memberi tumpuan kepada pengetahuan dan budaya pakar.

Berbanding dengan Toutiao Baike, halaman ujian Shidian Baike telah menambahkan banyak fungsi seperti “Edit Komuniti”,” Perubahan Terkini”, dan “Muat naik Fail”. Ia juga memberi pengguna pilihan untuk mencetak halaman gram putih. Pada masa ini, pengguna biasa tidak dapat mendaftar atau log masuk ke Shidian Byker.

Perniagaan Baike ByteDance berkembang dengan pesat. Setelah memperoleh Baike.com, syarikat teknologi yang berpusat di Beijing melancarkan Toutiao Baike dan Quick Move Baike, kemudian memperkaya sistem carian Douyin dengan menambahkan perniagaan Baike ke aplikasinya. Ujian Shidian Baike kali ini mewakili penerokaan pengembangan perniagaan Baike ke lebih banyak bidang khusus.

Di samping itu, peningkatan dalam perniagaan Baike syarikat akan memperkayakan sistem carian ByteDance. Sejak syarikat melancarkan perkhidmatan cariannya di Toutiao, ia telah membuat senario cariannya lebih komprehensif, tetapi kandungannya masih tidak cukup kaya. Untuk menebus kekurangan ini, ByteDance terus memperkuat pembinaan entri Baike, dan pada awalnya telah mewujudkan matriks produk Baike yang melayani carian utama dan carian Douyin.

Lihat juga:Platform Komunikasi Perusahaan ByteDance Melancarkan “Projek Buku Terbang”