ByteDance mengembangkan permainan yang serupa dengan True God Impact

Planet teknologiLaporan muncul pada hari Isnin bahawa Nuverse, yang dimiliki oleh syarikat teknologi gergasi Beijing ByteDance, merancang untuk mengembangkan permainan dunia terbuka 3D yang serupa dengan True God Impact. Secara khusus, studio 101 di Hangzhou bertanggungjawab untuk permainan baru dan kini merekrut pekerja untuk jawatan yang berkaitan.

Kurang dari seminggu selepas pembebasan True God Impact, pemaju permainan miHoYo telah memperoleh pendapatan yang tinggi. Data awam menunjukkan bahawa miHoYo memperoleh 60 juta dolar AS dari permainan mudah alih ini dalam seminggu, melebihi PUBG dan kedua setelah “Glory of the King” dengan pendapatan 64 juta dolar AS.

Data terbaru dari Sensor Tower menunjukkan bahawa pada bulan Januari 2022, True God memberi kesan kepada pendapatan luar negeri terminal mudah alih meningkat sebanyak 51% bulan ke bulan, dan pada bulan Januari 2022, pendapatan pasaran luar negeri melebihi permainan mudah alih yang lain.

Kewujudan kejutan tuhan sejati yang belum pernah terjadi sebelumnya juga membuat Tencent kagum.LewatMenurut laporan, pada separuh kedua tahun 2020, Tencent menghubungi miHoYo dan mencadangkan pelaburan.

Terbaru, Lightspeed LA Studio di bawah Lightspeed & Quantum Studios yang berpangkalan di Los Angeles dilaporkan sedang membangunkan permainan dunia terbuka 3A. Permainan 3a baru menyajikan IP asli baru, dan dicirikan oleh kos tinggi, berkualiti tinggi, dan jumlah besar.

Mihoyo secara aktif menanggapi tindakan yang dilakukan oleh pihak lain. Ia melancarkan versi awan “True God Impact”, usaha untuk menempati ekologi permainan awan ringan. Baru-baru ini, miHoYo mengumumkan pelancaran rasmi jenama baru HoYoverse yang berpandangan ke hadapan untuk mencipta dan menyampaikan pengalaman dunia maya yang mendalam untuk pemain di seluruh dunia melalui pelbagai perkhidmatan hiburan.

Lihat juga:MiHoYo Memperkenalkan HoYoverse, Jenama Meta-Universe