ByteDance melancarkan laman web pakaian wanita Dmonstudio

Pada hari Isnin, media e-dagang rentas sempadanBerita EganDiketahui dari sumber, raksasa teknologi yang berbasis di Beijing dan pemilik Douyin, ByteDance, meluncurkan brand pakaian wanita bernama DMonStudio. Memandangkan gaya laman web dan ruang lingkup perniagaan yang dinyatakan, model operasinya sangat setanding dengan Shein, pemimpin e-dagang pakaian rentas sempadan dengan penilaian lebih dari AS $50 bilion.

Pada masa ini, Dmonstudio mempunyai dua domain utama-DmonStudio.com dan DmonStudio.myshopify.com-kedua-duanya merujuk kepada jenama yang sama. Di samping itu, laman web rasminya menunjukkan bahawa kedua-dua laman web ini beroperasi di banyak negara dan wilayah di seluruh dunia, yang berkaitan dengan Guangzhou C.X Media Technology Co., Ltd. dan Guangzhou Fanchen Zhishang Technology Co., Ltd., dan ruang lingkup perniagaan mereka merangkumi borong dan runcit pakaian dan pakaian.

Walaupun laman web ini baru dilancarkan baru-baru ini, laman web ini telah siap untuk sementara waktu, menurut orang dalam TikTok. Projek ini tergolong dalam apa yang disebut “kelas S” dalam ByteDance, yang diawasi secara langsung oleh Kang Zeyu dan bertanggungjawab untuk e-dagang syarikat.

Setelah meninjau maklumat awam di platform, hubungan tepatnya dengan ByteDance dan Douyin tidak jelas. Seorang penganalisis mengatakan bahawa ByteDance agak rendah dalam projek e-dagang rentas sempadannya, terutama pada peringkat awal, dan tidak akan mendedahkan terlalu banyak butiran.

Menurut laporan itu, sumber yang dekat dengan TikTok di Shenzhen berunding dengan pegawai bahawa TikTok memang mempunyai jenama milik sendiri yang serupa dengan Shein, tetapi nama spesifiknya belum diumumkan.

Lihat juga:Missfresh bekerjasama dengan ByteDance untuk menawarkan Livestream Grocery ShoFlip

Domain ini didaftarkan pada 3 November 2021. Walaupun Dmonstudio adalah laman web lama, ia mendakwa dalam pengenalannya bahawa ia mempunyai berjuta-juta pelanggan yang meliputi lebih dari 100 negara di seluruh dunia, termasuk di seluruh Amerika Utara, Eropah, dan Timur Tengah. Platform ini mendakwa bahawa melalui gudang di luar negara, penghantaran dapat dilakukan dalam 5-15 hari bekerja.

Dengan penambahan laman web jenama ini, susun atur e-dagang global ByteDance secara beransur-ansur menunjukkan seni bina pengembangan dan uniknya. Douyin, TikTok versi daratan China, mewakili teras pasaran China, dan TikTok adalah teras di luar negara. Ekosistem ini menggabungkan ciri-ciri persaingan produk pelbagai dimensi seperti Pinduoduo, Shein, Facebook, dan juga Amazon.