BYD Electronics Mendapat Lesen Pemprosesan Rokok Elektronik

Pada 4 Ogos, BYD Electronics mengeluarkan pengumuman yang menyatakan bahawa anak syarikat milik penuhnya BYD Precision Manufacturing telahMendapatkan lesen perusahaan pengeluaran tembakauDikeluarkan oleh Pentadbiran Monopoli Tembakau Negeri China.

BYD Electronics menyatakan bahawa syarikat telah menyelesaikan permohonan paten dan pembinaan barisan pengeluaran automatik untuk pelbagai produk atomizing elektronik. Syarikat ini juga mengintegrasikan kemampuannya sendiri seperti penyelidikan dan pengembangan bahan baru, acuan ketepatan, dan pembuatan pintar. Hari ini, BYD menyatakan bahawa jabatan elektroniknya dengan tegas mematuhi dasar e-rokok dan memulakan pengeluaran dan operasi sesuai dengan undang-undang dan peraturan.

BYD Electronics adalah syarikat pembuatan yang dipisahkan oleh BYD dan disenaraikan secara bebas di papan utama Bursa Saham Hong Kong. OEM pembuatannya merangkumi pelbagai bidang seperti telefon pintar, komputer, topeng, dan e-rokok.

BYD Electronics telah beroperasi di bidang e-rokok sejak 2018. Ia melancarkan logo jenama “BEEM core” untuk teknologi teras atomisasi seramik pada tahun 2021.

Smoor kini memimpin e-rokok. Menurut laporan oleh Frost & Sullivan, bahagian pasaran global Smoor terus berkembang menjadi 22.8% pada tahun 2021, melebihi gabungan tempat kedua hingga kelima. Tetapi ada juga banyak latecomers yang memasuki permainan, seperti BYD Electronics, Luxshare Precision dan syarikat pembuatan lain.

Pada separuh pertama tahun 2022, banyak jabatan pemerintah China secara berturut-turut mengumumkan “Pengurusan E-Rokok” dan “Piawaian Nasional untuk E-rokok”, menandakan bahawa pengeluaran dan operasi e-rokok, nebulizer, nikotin untuk e-rokok dan produk lain harus diperoleh. Lesen perusahaan. Sehingga 4 Ogos, lebih daripada 130 syarikat telah memperoleh lesen.

Lihat juga:Piawaian nasional e-rokok China akan dilaksanakan pada 1 Oktober