BYD akan melancarkan SUV Don DM-p utamanya pada 9 Jun

Pembuat kereta China BYD mengeluarkan gambar SUV utamanya Tang DM-p pada hari Rabu, mengumumkanPelancaran pra-penjualan kereta baru akan diadakan pada 9 Jun.

BYD Tang DM-p mempunyai saiz badan 4870x1950x1725mm dan jarak roda 2820mm. Diposisikan sebagai SUV menengah dengan berat 2.150 kg. Berdasarkan enjin 1.5T dan motor depan 160kW, kereta baru akan menambah motor belakang 200kW untuk mencapai pacuan empat roda, memendekkan masa pecutan sifar hingga 4.3 saat. Ia mempunyai jarak elektrik tulen sejauh 215 kilometer.

(Sumber: BYD)

Dari segi penampilan, BYD Tang DM-p menggunakan bahasa reka bentuk gaya keluarga terkini syarikat, yang kelihatan agak mengagumkan. Dari segi bahagian depan, kereta baru menggunakan gril pengambilan udara yang lebih besar. Bahagian dalam gril adalah skala kisi, yang sangat dikenali, dan lampu depan di kedua sisi tajam. Selain itu, ia menambah jalur hiasan krom pada sempadan gril dan bahagian hadapan.

(Sumber: BYD)

Reka bentuk dalaman BYD Tang DM-p agak mudah, menggunakan reka bentuk padanan dua warna, dan tekstur keseluruhannya sangat baik. Model baru ini dilengkapi dengan panel instrumen LCD dan skrin kawalan pusat terapung yang besar-penuh dengan teknologi-dengan stereng pelbagai fungsi dwi-bercakap. BYD Tang DM-p menggunakan susun atur enam tempat duduk, dan baris kedua dilengkapi dengan tempat duduk bebas yang boleh disesuaikan secara elektrik untuk meningkatkan lagi keselesaan.

Lihat juga:BYD mengatasi Volkswagen untuk menjadi nilai pasaran kereta ketiga terbesar di dunia