BioHandler melengkapkan pusingan pertama pembiayaan hampir 100 juta yuan

BioHandler, permulaan teknologi sains hayat yang berpusat di Shanghai, mengumumkan pada 18 JulaiIa telah menyelesaikan pusingan pertama pembiayaan berjumlah hampir 100 juta yuan (AS $14.8 juta). Pembiayaan ini diketuai bersama oleh Proxima Centauri Ventures dan GL Ventures.

Ditubuhkan pada tahun 2020, BioHandler mengkhususkan diri dalam pengembangan instrumen dan sistem automatik yang tinggi. Ia menyediakan penyelesaian automatik sepenuhnya untuk industri sains hayat dan penjagaan kesihatan, dari automasi aliran kerja mudah untuk menangani langkah-langkah kompleks dalam aplikasi proses sistem yang besar.

BioHandler mengintegrasikan perkakasan makmal, perisian, bahan habis pakai, dan lain-lain ke dalam platform bersatu untuk mewujudkan kolaborasi pintar dari pintu masuk ke pintu keluar dalam pelbagai senario. Berbanding dengan sistem makmal tradisional, BioHandler dapat mencapai kecekapan yang lebih tinggi dan hasil eksperimen yang lebih stabil dalam pelbagai aplikasi sains hayat seperti diagnosis molekul, pengesanan klinikal, pemeriksaan ubat molekul besar dan kecil, pengembangan sel sel, dan pemeriksaan molekul.

Platform integrasi automasi pintar syarikat menyediakan pelanggannya dengan penyelesaian penyesuaian modular yang fleksibel. Penyelesaian aplikasi termasuk analisis spektrometri massa automatik dan sistem pemprosesan, pembinaan perpustakaan NGS all-in-one, sistem pengesanan asid nukleik virus automatik, dan sebagainya.

Lihat juga:Sebelum Pembangun Infrastruktur Blockchain Rivtower Techonology Mendapat Pembiayaan Siri B

BioHandler menyediakan makmal terkenal dengan penyelesaian automatik untuk penemuan dan pemeriksaan ubat protein throughput tinggi. Seluruh talian menggunakan stesen kerja pipet automatik produk tunggal teras syarikat dan penyelesaian automasi pintar proses penuh. Ini dengan ketara mengurangkan kos operasi pelanggan dan memenuhi keperluan penghantaran sistem segera pelanggan. Tidak sampai 6 bulan, projek ini berjaya diselesaikan dari rundingan hingga penghantaran di lokasi.

Dana yang diterima baru-baru ini akan digunakan untuk mempercepat susun atur BioHandler yang mendalam untuk menggantikan platform mesin tunggal standard teras, platform bersepadu automasi pintar, dan platform OEM/ODM yang diperibadikan untuk instrumen dan sistem.