Binance mengesahkan sokongan untuk penggabungan Ethereum yang akan datang

Pertukaran kripto terkemuka Binance mengumumkan pada 25 OgosTerlepas dari hasil penggabungan Ethereum, ia merancang untuk menyokong dan melindungi dana pengguna, dijangka berlangsung dari 10 September hingga 20 September.

Dalam notis itu, pertukaran tersebut menggariskan kemungkinan senario di mana Ethereum berpecah menjadi dua rantai persaingan untuk membuat token baru. Oleh itu, ia mengambil beberapa langkah untuk mengurangkan risiko perdagangan yang disebabkan oleh turun naik harga dan mengekalkan keselamatan dana pengguna semasa garpu keras. Ia akan menangguhkan deposit dan pengeluaran token ETH dan ERC-20 pada 6 September sebagai persediaan untuk peningkatan lapisan konsensus Bellatrix rangkaian, dan kemudian sekali lagi pada 15 September.

Jika rantaian itu berpecah kepada dua rantaian yang bersaing dan token baru dicipta, kod “ETH” akan digunakan untuk rantaian Bukti Saham (PoS) Ethereum. Binance kemudian akan mengkreditkan token bifurkasi rantai minoriti ke akaun pengguna dengan nisbah 1: 1 berdasarkan snapshot baki ETH sebelum peningkatan tahap eksekutif Paris pada 15 September. Pengeluaran token bercabang akan disokong.

Lihat juga:Penyokong Ethereum Power Chandler Guo dicabar oleh koperasi ETC

Binance menyatakan bahawa perdagangan spot token ETH dan ERC-20, perdagangan ETH crossover dan pasangan margin terpencil tidak akan terjejas.

Penggabungan Ethereum dianggap sebagai acara peningkatan yang paling penting dalam sejarah industri kriptografi. Ini diharapkan dapat menyebabkan turun naik di pasar kripto, dengan beberapa menjangkakan harga eter akan turun.