Binance menangguhkan deposit dan pengeluaran ETH dan WETH sebelum penggabungan

Sebagai persediaan untuk penggabungan Ethereum dan memastikan peruntukan token bifurkasi sekiranya rantaian berpecah, Binance berkata pada 5 SeptemberIa akan menggantung deposit dan pengeluaran Ethereum (ETH) dan Parcel Ethereum (WETH)6 September di beberapa rangkaian.

Penggantungan akan berterusan sehingga penggabungan selesai. Deposit dan pengeluaran ETH dan WETH di rangkaian yang terjejas akan dipulihkan apabila dianggap stabil.

Dalam pengumuman itu, syarikat itu berkongsi senarai token dan rangkaian yang akan terjejas semasa penggabungan-iaitu ETH untuk rangkaian Arbitrum dan Optimisme, dan WETH untuk rangkaian Ronin. Dagangan ETH tidak akan terjejas semasa penggantungan dompet.

Penggabungan yang ditunggu-tunggu itu dijangka dapat mengurangkan penggunaan tenaga rangkaian Ethereum dan menjadikannya lebih mesra alam.

Lihat juga:Binance mengesahkan sokongan untuk penggabungan Ethereum yang akan datang

Dalam pengumuman berasingan pada 5 September, Binance menyatakan bahawa untuk meningkatkan kecairan dan kecekapan dana pengguna, ia akan memperkenalkan penukaran automatik BUSD dengan nisbah 1: 1 untuk baki sedia ada dan deposit baru mata wang stabil USDC, USDP dan TUSD pengguna. Dari 29 September, pengguna akan berdagang di platform Binance dengan baki BUSD yang disatukan, yang mencerminkan baki mereka dalam empat mata wang stabil ini (BUSD, USDC, USDP dan TUSD) selepas penukaran.