Bilibili Inflacencer menemu ramah CEO Apple untuk mendedahkan ciri iPhone mana yang diilhamkan oleh pengguna China dan banyak lagi

SatuTemudugaSatu artikel oleh Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook yang ditulis oleh pencipta kandungan stesen B berusia 22 tahun telah menjadi viral di China.

Video berdurasi 18 minit itu mempunyai lebih daripada 5.4 juta tontonan di stesen B dalam masa 48 jam dari siaran video, sementara hashtag HetongXueInterviewTimCook (CEO #) mempunyai lebih daripada 220 juta tontonan di Weibo.

Menurut Cook, banyak ciri dalam peranti Apples diilhamkan oleh maklum balas pengguna China, termasuk ciri papan kekunci tertentu (), mod kod QR dalam kamera (), mod malam, dan paparan persimpangan dalam peta.

Bercakap tentang maklum balas pengguna, Cook menyebut e-mel yang menarik. Surat itu dihantar oleh budak lelaki berusia tujuh tahun di Shanghai yang mengajar orang bagaimana untuk kod.

Oh, saya masih ingat artikel tentang budak lelaki berusia tujuh tahun di Shanghai yang sudah mengajar orang bagaimana menulis kod. Ia luar biasa. Cook teringat bahawa ini adalah tahun termuda di dunia yang saya tahu.

Guru muda bernama Vita ini mengasaskanSaluran Tutorial PengekodanDi stesen B pada bulan Ogos 2019.

Apabila dia bertanya, “Apa yang boleh dilakukan Apple untuk meletakkan sayap orang tua ke dalam dunia digital?” Pada masa itu, Cook memberikan pandangannya tentang bagaimana Apple tetap inovatif dan bagaimana untuk menjadikan iPhone lebih mudah diakses oleh orang tua.

Ketua Pegawai Eksekutif percaya bahawa 2020 adalah tahun tertinggi untuk inovasi antara telefon bimbit, jam tangan, iPad dan M1.

Kedua-duanya juga membincangkan lebih banyak topik peribadi, termasuk bagaimana untuk tetap bersemangat dan bertenaga di tempat kerja.

Lihat juga:Tim Cook melawat ibu pejabat Beijing ByteDance


Beliau () mempunyai lebih daripada 6.7 juta peminat di stesen B dan merupakan salah satu daripada 100 pencipta kandungan atau pemuat naik di platform.

Tajuk Video HESBerapa cepat? Pengalaman sebenar 5G dalam penggunaan harianDengan mengkaji transformasi ke 4G pada tahun 2012, ia memberikan perspektif unik mengenai 5G dan dipilih sebagai video stesen B 2019, yang telah menghasilkan lebih daripada 25 juta tontonan sejak dimuat naik pada bulan Jun 2019.