ARCFOX Alpha S Huawei HI Edition akan dihantar pada bulan Julai

ARCFOX, jenama BAIC Blue Park New Energy, mengumumkan pada hari SelasaVersi baru HI (“Huawei Inside”) model Alpha Snya akan dihantarKepada mereka yang telah membayar sepenuhnya atau telah membuat deposit besar pada akhir bulan Julai. Menjelang bulan Ogos, kereta ini akan menjadi yang pertama memperkenalkan ciri pemanduan pintar canggih, seperti pemanduan autonomi di jalan raya dan lebuh raya bandar, serta tempat letak kenderaan valet automatik (AVP) yang ditawarkan di Shanghai dan Shenzhen.

Arcfox juga mengatakan bahawa konsol HarmonyOS akan ditingkatkan ketika Guangzhou dan Beijing membuka kunci HD-Map, dan pelancaran besar-besaran akan bermula pada bulan September. Pada bulan Disember, sistem pemanduan autonomi mewahnya sekali lagi akan ditingkatkan ke OTA, meliputi 380,000 kilometer lebuh raya di Beijing-Tianjin, Sichuan-Chongqing, Yangtze River Delta, Pearl River Delta dan wilayah lain. Ciri AVP juga akan dibuka kepada semua pengguna kelas atas.

Dalam tahun ini, 84 stesen pengecasan super eksklusif akan dibina, ditambah 1,289 cerucuk pengecasan voltan tinggi 800V pihak ketiga yang telah diperakui dan dalam talian, meliputi 40 bandar utama.

Lihat juga:BAIC melancarkan ARCFOX Alpha S Huawei HI Edition

Model baru mula dijual pada 7 Mei dan berharga antara 397,900 yuan ($59,316) dan 429,900 yuan ($64,087). Berbanding dengan model Alpha S yang lain, versi HI baru dibina bersama oleh Arcfox dan Huawei. Ia dilengkapi dengan tiga lidar, penyelesaian kereta pintar HI Huawei, dan Harmony OS.

Model baru ini dilengkapi dengan tiga lidar keadaan pepejal, yang tidak hanya dapat menangani pintu tol, terowong, ruang bawah tanah, pagar pembatas ECT, belok kiri dan pagar keselamatan had ketinggian yang lain, tetapi juga dapat mengenal pasti dan menilai dengan cepat pemandangan seperti motosikal dan pejalan kaki yang melintasi jalan raya.

Dari segi penampilan, model HI baru, sebagai sedan segmen C elektrik tulen, mempunyai bentuk depan yang sangat agresif. Dengan reka bentuk slip-back, bahagian belakang kereta direka untuk menjadi pendek dan sejuk, sementara sayap belakang yang terbalik mencipta visi seperti kereta sukan. Lampu belakang yang menembusi mengagumkan pada waktu malam.