Aplikasi ByteDance termasuk kedai Shiqu yang dikeluarkan

Beberapa aplikasi baru ByteDance baru-baru ini dikeluarkan dari kedai dalam talian, termasuk produk membaca pintar “Shiqu”, platform cadangan” Kesong “dan komuniti interaktif masa nyata” Party Island”. Aplikasi ini tidak lagi dijumpai di gedung aplikasi iOS.

Pada saat yang sama, hasil pencarian Kesong di Android App Store menunjukkan, “Menurut undang-undang dan peraturan yang relevan, muat turun tidak tersedia untuk sementara waktu.” “Fungsi asas aplikasi sedang diperbaiki,” menurut hasil carian Party Island. Hasil untuk Shiqu menunjukkan, “Aplikasi ini tidak tersedia untuk dimuat turun buat sementara waktu.”

Aplikasi ini dilancarkan awal tahun ini. Pada bulan Januari,Tajuk utama ByteDance memulakan ujian alpha di Shiqu, iaitu, untuk memberikan interaksi sosial berdasarkan minat melalui “lingkaran” di platform. Bulatan ini dicipta oleh pengguna dan pemiliknya dikenali sebagai “ketua”. Pengguna boleh menyertai kalangan yang berbeza mengikut hobi membaca mereka dan bertemu dengan orang yang berpikiran sama di bahagian komen. Kandungan dalam bulatan disediakan oleh pengarang dan media berkualiti tinggi yang diambil oleh Shiqu Robot dari tajuk utama.

Lihat juga:ByteDance telah memulakan sekurang-kurangnya 4 projek cip

Pada bulan Julai tahun ini, beberapa media melaporkan bahawaDouyin akan melancarkan aplikasi cadangan bebas Kesong, terutamanya diposisikan sebagai komuniti gaya hidup untuk golongan muda. Menurut orang yang akrab dengan perkara itu, kod projek dalaman Kosong adalah “G” dan slogan adalah “Gaya Hidup Baru untuk Orang Muda.” Sebagai tambahan, Beijing Weihuo Vision Technology Co., Ltd., anak syarikat ByteDance dan pembangun Douyin, mendaftarkan hak cipta perisian bernama “Kesong Android Software” pada 18 Mei tahun ini. Pada masa itu, Kesong telah ditambahkan ke App Store.

Juga pada bulan Julai,ByteDance melancarkan aplikasi sosial Party IslandGunakan slogan: “Pulau pesta, tidak ada pulau terpencil.” Ia menampilkan komuniti aktiviti dalam talian masa nyata di mana pemain boleh berbual dan berinteraksi melalui gambar maya. Pengguna boleh mendaftar dan log masuk secara langsung melalui pautan promosi di akaun Douyin rasmi aplikasi.