Aktiviti produk siri Huawei Mate 50/Pro melebihi 11,600 janji temu

Siri telefon pintar Huawei Mate 50 dan persidangan musim luruh produk baru senario penuh akan diadakan pada 6 September, apabila satu siri peranti baru akan dilancarkan.Tempahan untuk acara pelancaran kini dibuka di laman web rasmi syarikatSehingga pagi 29 Ogos, jumlah tempahan untuk acara tersebut telah melebihi 1.16 juta.

Berdasarkan maklumat yang bocor, siri Huawei Mate 50 dijangka merangkumi Mate 50e, Mate 50, Mate 50 Pro dan Mate 50 RS. Menurut maklumat sijil akses rangkaian China, Huawei Mate 50, Mate 50 Pro, dan Mate 50 RS tidak menyokong 5G dan mempunyai slot kad sim ganda. Mereka dilengkapi dengan sistem operasi HarmonyOS syarikat.

Menurut blogger Cina dengan nama pengguna Weibo “Stesen sembang digital, “Huawei Mate 50 E akan menggunakan pemproses Qualcomm SM7315, yaitu Snapdragon 778G 4G. Pada masa yang sama, Mate 50 dan Mate 50 Pro akan dilengkapi dengan pemproses SM8425, yaitu Snapdragon 8 Gen1 4G. Di samping itu, model baru Ia akan menggunakan dua versi paparan, termasuk paparan mikro-melengkung 2.5D dan layar melengkung, dan dilengkapi dengan kamera utama 50MP standard.

Blogger juga mendedahkan bahawa Huawei Mate 50 Pro akan menggunakan skrin alur melengkung 1.5K, dan alur akan meningkat dengan ketara berbanding dengan generasi sebelumnya, yang hampir dengan ukuran alur Mate 20 Pro. Ia juga menyokong ciri baru untuk pengecaman wajah dan pose.

Lihat juga:Huawei akan melancarkan barisan telefon pintar baru pada 7 September, hari yang sama dengan acara Apple

Berdasarkan maklumat yang dibocorkan sebelum ini, siri telefon pintar Huawei Mate 50 juga akan menaik taraf imej kerana Mate 50 Pro mempunyai modul kamera cincin di bahagian belakang. Model ini menyokong pengecaman wajah dan kamera buka kunci depan. Menurut Cailian News Agency, Huawei Mate 50 akan menggunakan layar melengkung domestik tertinggi, dan banyak komponen dan teknologi teras lain juga akan dilokalkan.