AITO M7 yang disokong Huawei kini boleh didapati di Huawei Store

Securities DailyDilaporkan pada 9 Julai bahawa pengurus wilayah jenama EV AITO yang diciptakan bersama oleh Huawei dan Cyrus mengatakan bahawa ia kini menggunakan saluran luar talian dengan bersungguh-sungguh. Walaupun pengembangan Huawei di beberapa wilayah tingkat kedua dan ketiga di China ditangguhkan kerana wabak itu, Huawei bertujuan untuk merangkumi semua bandar arus perdana.

Pada 4 Julai, Alto secara rasmi melancarkan model keduanya, Alto M7, yang merupakan SUV bersaiz penuh jarak jauh enam tempat duduk yang mewarisi kedudukan mewah dan pintar jenama itu. Menurut data terbaru Huawei, AITO M7 menerima lebih daripada 60,000 pesanan dalam 72 jam.

Pada masa ini, kereta pameran M7 telah tiba di Huawei Experience Store Beijing Hopson One Mall. Namun, menurut pekerja yang bertugas di kedai Huawei, prototaip M7 pada masa ini sangat sedikit di China, dan semuanya dipamerkan di seluruh negara. Lawatan di beberapa kedai berlangsung hingga sekitar 10 Ogos. Pesanan yang dibuat sekarang hanya akan dihantar sehingga pertengahan hingga akhir bulan Ogos.

Kakitangan kedai automotif Huawei mengatakan bahawa syarikat akan meningkatkan pengembangan kedai luar talian tahun ini. Model saluran luar talian masih akan memberi tumpuan kepada memasuki kedai terminal Huawei. Syarikat akan mengubahsuai beberapa kedai dengan tepat untuk meningkatkan bahagian paparan dan penjualan kereta.

Saat ini, layanan penjualan dan purna jual Huawei AITO terpisah. Secara khusus, paparan, penjualan dan uji coba terutama dilakukan di beberapa kedai pengalaman berlesen utama Huawei, dan perniagaan purna jual dilakukan oleh pusat pengguna AITO di berbagai wilayah. Di Beijing sahaja, kini terdapat lebih daripada 20 kedai pengalaman sah yang dapat menjual kereta, dan pusat pengguna AITO juga akan berkembang dari 4 hingga 7 pada akhir tahun ini.

Pada masa ini, jumlah syarikat yang memasuki rantaian industri automotif Huawei secara beransur-ansur meningkat. Sebagai tambahan kepada Chongqing Suokang, yang secara langsung bekerjasama dengan Huawei, sejumlah syarikat tersenarai baru-baru ini telah mendedahkan bekalan jenama Aito.

Lihat juga:Huawei dan AITO M7 berganding bahu, sekali lagi mengingatkan orang ramai tentang impian Apple yang belum direalisasikan

Teknologi Chuanhuan menyatakan di platform interaksi pelaburnya bahawa syarikat itu telah mengambil bahagian dalam menyokong penyelidikan dan pengembangan sistem saluran paip untuk semua model SERES, termasuk Alto M5, dan syarikat itu kini secara aktif mengatur pengeluaran sesuai dengan pesanan sistem saluran paip yang dikeluarkan oleh SERES. Pada masa yang sama, Yunhai Special Metal menyatakan bahawa syarikat itu menyediakan sokongan papan pemuka untuk Aito M5.