51 Studio menerima Xiaomi, memimpin hampir 100 juta yuan

Menurut36 KrDilaporkan pada hari Isnin bahawa 51 Studios, sebuah syarikat teknologi pintar yang didorong oleh kecerdasan buatan, mesin permainan dan teknologi kesan visual, telah mengumpulkan hampir 100 juta yuan ($15 juta) dalam pusingan pembiayaan yang diketuai oleh Xiaomi.

Mengikuti Xiaomi adalah Sanqi Interactive Entertainment dan pemegang sahamnya yang ada, Shanghai Xinqiao Partners Management Co., Ltd. Pusingan dana ini akan digunakan terutamanya untuk pelaburan R&D produk dan pengukuhan pembangunan perniagaan.

Studio 51 diposisikan sebagai syarikat enjin teknologi video global. Selepas tiga tahun penyelidikan dan pembangunan, syarikat itu berjaya membina platform SAAS komersial NEURO. Platform ini boleh membuat ruang iklan maya berdasarkan kandungan video, sambil memanfaatkan rendering masa nyata automatik dan pelaksanaan iklan video yang tepat. Platform ini juga dapat menggunakan teknologi seperti kecerdasan buatan dan mesin kesan visual untuk meletakkan video asli dengan iklan yang ditanam.

Pada masa ini, syarikat itu telah mencapai perjanjian dengan Youku, Thunderstone, Baidu Video, Fun TV, Renren Video dan Hanjutv.net untuk menjadi platform eksklusif untuk perkhidmatan pengiklanannya. Ia juga mempunyai perkongsian dengan iQiyi, Tencent Video dan banyak lagi.

Jiang Wen, pengarah urusan bahagian pelaburan strategik Xiaomi, mengatakan, “Teknologi video selalu menjadi fokus jangka panjang pelaburan strategik syarikat kami. Studio 51 mempunyai teknologi canggih dan model perniagaan inovatif yang terkemuka di industri dalam bidang pengiklanan video pintar.”

Seorang wakil dari 37 Interactive Entertainment berkata, “Enjin penyampaian NEURO yang dipelopori oleh Studio 51 akan meningkatkan kecekapan pengiklanan platform video. Berdasarkan trend video global semasa, jenis pengiklanan ini diharapkan dapat menghasilkan platform pengedaran lalu lintas dengan pendapatan puluhan bilion yuan. Kami juga berharap dapat melihat bahawa perniagaan enjin pelancaran 51 Studio dan rantaian ekologi 31 pelaburan interaktif akan menghasilkan sinergi yang lebih baik di masa depan! “

Lihat juga:AIpark terima pelaburan strategik Xiaomi