WeChat Smartwatch Edition Akan Diterapkan di Vivo WATCH 2

Pengilang telefon pintar China vivo mengumumkan pada 12 JulaiAkan membuka kunci versi jam pintar WeChatPada pelancaran siri iQOO 10 pada 19 Julai.

Menurut bahan promosi, vivo WATCH 2 akan menyediakan versi jam tangan pintar WeChat. Peranti ini tidak lagi hanya menerima mesej WeChat secara pasif, tetapi akan membolehkan pengguna log masuk ke akaun mereka dan membalas mesej.

Tidak jelas bagaimana vivo WATCH 2 akan menyokong membalas mesej di WeChat, tetapi jika dilihat dari produk serupa yang sudah ada di pasaran, ciri ini mungkin dapat dicapai melalui pengecaman suara.

Vivo WATCH 2, yang dilancarkan pada bulan Disember, menyokong komunikasi bebas, serta audio dalam talian dari NetEase Cloud Music dan Himalaya. Pengguna dapat melihat status teksi, menggunakan navigasi peta Baidu, menikmati kad pengangkutan maya, dan mengakses pembayaran dalam talian.

Vivo WATCH 2 mempunyai puluhan mod senaman yang dibina untuk memantau tahap kesihatan pengguna. Skrin jam tangan adalah panel AOD OLED 1.43 inci dengan resolusi 466 * 466 dan 326 ppi. Peranti ini boleh dicas sepenuhnya dalam masa kurang dari dua jam.

Lihat juga:Telefon pintar Vivo X80 Pro + dijangka dilancarkan Oktober

Di samping itu, siri telefon pintar iQOO 10 yang akan datang akan dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 8 + Gen 1, dengan dua versi. IQOO 10 dan iQOO 10 Pro masing-masing menyokong pengecasan pantas 120W dan 200W.