UISEE dan Baoding Ant Logistics melancarkan projek pengangkutan tanpa pemandu

China Autopilot CorporationUISEE mengumumkan kerjasama dengan Baoding Ant LogisticsPada hari Selasa, United Baoding Ant Logistics melancarkan projek pengangkutan tanpa pemandu di kilangnya di Xushui.

Projek ini akan menggunakan kenderaan logistik tanpa pemandu pertama yang diubah dari Great Wall Pao EV, yang bertujuan untuk menggantikan kenderaan bahan bakar tradisional yang memandu di kilang Baoding Ant Logistics di Xushui. Oleh itu, pengangkutan komponen dari lokasi setiap anak syarikat ke kedai pemasangan boleh dinaik taraf.

Kenderaan logistik tanpa pemandu yang dikembangkan oleh Great Wall Bao dilengkapi dengan sistem pemanduan pintar U-Drive yang dikembangkan secara bebas oleh UISEE. Model ini akan dapat mengenal pasti lampu isyarat dengan bijak, mengelakkan pejalan kaki, mengangkut barang melalui pintu lif, hari hujan dan malam. Juga menyokong pemanduan autonomi L4 dalam senario yang berbeza,  

Kenderaan ini boleh digunakan untuk pelbagai keadaan kerja dalaman dan luaran yang rumit dan cuaca buruk seperti hujan, kabut dan salji, dan berkesan menyelesaikan masalah logistik dan pengangkutan untuk kegunaan perindustrian seperti kilang-kilang dan taman logistik yang besar.

Lihat juga:Syarikat penghantaran tanpa pemandu White Rhino Motors menerima dana Pra-A hampir $10 juta

Hingga kini, Ant Logistics telah menggunakan lebih daripada 10 kenderaan logistik tanpa pemandu Great Wall Pao dan 7 laluan pengangkutan di kilang Xushui, merangkumi 3 bengkel berskala besar dan 2 barisan pengeluaran pemasangan akhir. Kenderaan ini digunakan untuk mengangkut bahagian di dalam kilang.

Menurut anggaran kasar, kenderaan logistik tanpa pemandu telah menjimatkan kira-kira 15 pergeseran berganda. Projek ini telah berjalan selama lebih dari 6,000 jam, dan kenderaan tanpa pemandu telah digunakan lebih dari 15,000 kilometer.

UISEE ditubuhkan pada Februari 2016. Ibu pejabat dan pusat R&Dnya terletak di Beijing, yang menyediakan perkhidmatan pemanduan AI. Pusat R&D, pengeluaran percubaan R&D dan pusat inovasi aplikasi terletak di Jiading, Shanghai dan Jiashan, Zhejiang.