Tencent Music Entertainment berganding bahu dengan Billboard untuk mempromosikan pengembangan global muzik Cina berkualiti tinggi

Tencent Music Entertainment Group (TME), platform hiburan muzik dan audio dalam talian terkemuka di China, mengumumkan pada 31 OgosPerkongsian baru dengan jenama media muzik global Billboard. Kolaborasi ini memanfaatkan kekuatan teknologi TME dan wawasan industri muzik tempatan, serta kewibawaan jenama global Billboard, untuk mempromosikan pengaruh muzik Cina di seluruh dunia.

Kedua-dua pihak akan melancarkan “China Music Gravity Project”, inisiatif pertama yang didedikasikan untuk mempromosikan muzik Cina di kalangan penonton antarabangsa. Melalui satu siri kolaborasi kandungan yang menarik dan persembahan yang dipaparkan, TME dan Billboard akan mempamerkan cerita yang berbeza dari artis muzik Cina di hadapan pentas dunia yang luas.

Di bawah perkongsian ini, TME dan Billboard akan menggabungkan kepakaran mereka untuk menyerlahkan industri muzik China dan berkongsi kandungan global Billboard melalui saluran luas TME. Ini akan merangkumi platform TME sendiri-QQ Music, Cool Dog Music, Cool Me Music dan WeSing. Semua akan menampilkan kandungan berkualiti tinggi dari Billboard, carta berwibawa, laporan berita muzik global dan cadangan pakar.

Lihat juga:Tencent Music melancarkan platform perkhidmatan pengeluaran muzik sehenti

Billboard, yang menggerakkan destinasi dan majalah muzik global utama, menampilkan liputan berita muzik, isu, trend dan carta berwibawa industri yang tiada tandingannya, termasuk pangkalan data carta yang paling lengkap untuk semua genre muzik.

Kerjasama dengan TME adalah seperti berikutBillboard rasmi masuk pasaran ChinaPada awal bulan Ogos. Pada masa itu, Billboard mengatakan akan berusaha untuk bekerjasama dengan rakan industri tempatan China untuk menyesuaikan rangkaian kandungan blockbuster untuk pencinta muzik domestik dan menyebarkan dan mempromosikan artis dan muzik China di seluruh dunia.