Teknologi pemanduan dibantu HAOMO.AI melebihi 10 juta kilometer

Syarikat memandu sendiri Haomo.ai mengumumkan pada hari SelasaJarak pemanduan berbantukan kumulatifnya telah melebihi 10 juta kilometerDi samping itu, jarak maksimum perjalanan pemanduan dibantu tunggal mencapai 393.4 kilometer.

Ketua Pegawai Eksekutif Goomo Gu Weihao berkata: “Setelah 390 hari, jarak pemanduan dibantu akan melebihi 10 juta kilometer. Di masa depan, kami akan terus melabur dalam inovasi teknologi untuk membuat produk pemanduan dibantu yang lebih canggih dan banyak digunakan, dan bekerjasama dengan rakan kongsi untuk mempercepat pengeluaran besar-besaran pemanduan autonomi.”

Dari Januari hingga Mei tahun ini, kadar pertumbuhan bulanan purata kenderaan yang dilengkapi dengan sistem pemanduan autonomi Haomo HPilot melebihi 200%. Pada masa ini, kereta penumpang yang dilengkapi dengan HPilot telah memandu di 339 bandar di China, yang diketuai oleh Shanghai, Chengdu, Beijing, Chongqing, Guangzhou dan bandar-bandar lain. Dalam dua tahun akan datang, Goomo dijangka melayani 1 juta keluarga Cina.

Sejak penubuhannya dua setengah tahun yang lalu, HPilot telah menyelesaikan proses dari penubuhan projek, penyelidikan teknologi hingga pengeluaran besar-besaran, dan menyelesaikan tiga lelaran.

HPilot diterapkan pada sejumlah 6 model yang dihasilkan dalam negeri oleh Great Wall Motors, mewujudkan lelaran fungsi HWA (bantuan lebuh raya), NOH (navigasi di HPilot) dan NOH bandar. Adegan pemanduannya dapat merangkumi 310,000 kilometer lebuh raya di seluruh negara, dan juga meluas ke jalan bandar.

Lihat juga:Syarikat memandu sendiri Haomo.ai melancarkan produk bantuan memandu bandar NOH

NOH mempelopori integrasi sistem navigasi, HD-Maps dan HWA yang mendalam. Urban NOH sedang digilap dan dilaksanakan di Beijing, Baoding, Hebei dan tempat-tempat lain, dan diharapkan akan diluncurkan secara resmi dalam waktu dekat. NOH bandar akan berlaku di lebih daripada 100 bandar dan 1 juta kereta penumpang.