TCL CSOT India merealisasikan pengeluaran besar-besaran barisan pertama unit terbuka TV

TCL China Star Optoelectronics Technology (TCL CSOT) mengumumkan pada hari RabuProduk pertama unit terbuka TV India CSOT siap pada pukul 11 pagi pada 3 Jun, masa Beijing.

TCL CSOT India adalah kilang modul panel LCD pemasangan terikat pertama di India, sebagai susun atur strategik TCL CSOT untuk memasuki pasaran global. Ia boleh membekalkan komponen utama-modul LCD-kepada pembuat telefon bimbit dan TV tempatan. Syarikat ini secara langsung memberi tumpuan kepada pelanggan jenama di India dan terus membina rantaian bekalan, jaminan pengeluaran dan keupayaan penghantaran pelanggan dari segi perkhidmatan selepas jualan, kecekapan penghantaran dan pengeluaran tempatan di India.

TCL CSOT India ditubuhkan pada tahun 2018. Ia memulakan pembinaannya pada September 2019 dan kemudiannya siap pada Disember 2019. TCL CSOT India mengintegrasikan pengeluaran skrin TV besar dan skrin paparan kecil untuk terminal mudah alih, dengan keluasan projek 280,000 meter persegi.

Lihat juga:Juhua Printing, anak syarikat TCL Technology, berjaya menghasilkan paparan OLED bercetak 32 inci

TCL CSOT India menghantar panel telefon pintar kepada Samsung pada Mac 2022 dan melengkapkan unit terbuka TV pertama yang tersedia pada Jun. Lini pengeluaran pertamanya telah mencapai pengeluaran besar-besaran, dengan kapasiti pengeluaran lini pertama 141K/bulan. Pengeluaran besar-besaran untuk TV 2K Open Cell dilaporkan akan selesai pada bulan ini. Menjelang Mac tahun ini, TCL CSOT India telah berjaya lulus pensijilan kilang dari tiga pelanggan antarabangsa teratas.

TCL CSOT mengatakan bahagian India adalah barisan pengeluaran bateri terbuka TV pertama dan satu-satunya di India, yang melayani semua pelanggan di pasaran India. TCL CSOT India mengatakan bahawa ia akan menawarkan pelanggan produk telefon bimbit terbuka TV dengan kualiti yang lebih baik dan harga yang lebih baik.