TAL memberi komen mengenai penutupan sekolah luar talian: pengajaran tatap muka digantikan oleh kelas dalam talian di Shanghai

Beijing Business Daily belajar dari TAL GroupKursus tatap muka Cawangan Shanghai diubah menjadi kursus dalam talianTetapi tidak semua sekolah mengikuti perubahan tersebut. Tal menyesuaikan susunan beberapa sekolah di China.

Seorang kakitangan TAL berkata, menurutDasar “Double Down” ChinaBagi mereka yang mengurangkan kerja rumah pelajar dan kelas di luar kampus, institusi latihan di luar kampus tidak akan menyediakan kursus bimbingan di luar kampus berdasarkan kurikulum semasa cuti berkanun nasional, hujung minggu, dan percutian musim sejuk dan musim panas. Oleh itu, TAL Shanghai menjadualkan semula semua kursus jenis kursus K-12 dari hujung minggu hingga hari kerja. Namun, kerana hanya beberapa kursus yang dapat diatur pada hari kerja dan malam, kos operasi sekolah agak tinggi. Dengan mengambil kira faktor-faktor seperti kos operasi dan pengaturan kurikulum guru, dan untuk memastikan kualiti dan perkhidmatan kursus dan pengaturan pembelajaran yang fleksibel untuk pelajar, cawangan Shanghai memutuskan untuk menggantikan kursus tatap muka dengan kelas kecil dalam talian.

Beijing Business Daily mendapati bahawa banyak cawangan Tal di seluruh negara telah menerbitkan artikel di akaun WeChat rasmi mereka untuk menjelaskan kepada ibu bapa bentuk khusus kursus masa depan. Antaranya, TAL Beijing Branch menyatakan bahawa mereka akan menyediakan kelas kecil tatap muka, kelas kecil dalam talian, kelas besar dalam talian dan kursus lain.

Laman web rasmi TAL mengatakan bahawa ia adalah penyedia perkhidmatan bimbingan ekstrakurikuler K-12 yang sebelumnya disenaraikan di NYSE. Pada masa ini, ia membuka lebih daripada 400 pusat pengajaran di 67 bandar di China.

Lihat juga:New Oriental meningkatkan perniagaan pelajar kolej di bawah tekanan dasar pengurangan berganda