Syarikat sukan SnowyOwl Tech menerima pusingan kedua pembiayaan dalam tempoh enam bulan

Eksport Media Cina36krDilaporkan pada hari Rabu bahawa syarikat teknologi sukan SnowyOwl Tech telah menyelesaikan dua pusingan pembiayaan lagi, Angel Investment dan Angel + Investment, dengan jumlah terkumpul bernilai puluhan juta yuan.

Angel Investment diketuai oleh K2VC (Xianfeng Evergreen), diikuti oleh Sequoia China Seed Fund. Pusingan malaikat + diketuai oleh Sequoia China Seed Fund, diikuti oleh Xiaohongshu dan APlus Partners Limited.

Syarikat ini ditubuhkan pada bulan Mac 2021, dengan ski sebagai produk utamanya, dan komited untuk membina jenama yang merangkumi pelbagai gaya hidup luar dengan “teknologi sukan” sebagai terasnya, bertujuan untuk membolehkan lebih banyak orang menikmati sukan luar.

Pasukan syarikat terlibat dalam pelbagai sukan luar. Komposisi pasukan China adalah terutamanya & nbsp dari teknologi perkakasan, Internet, pelaburan dan industri lain; Ahli baru. Pasukan AS terutamanya terdiri daripada jurutera R&D peralatan ski teratas, profesor dan pakar universiti, dan bekas juara ski dunia.

Mengapa bermain ski? Pengasas syarikat, Li Yao, memberikan empat sebab berikut: Pertama, kadar penembusan ski di China akan terus meningkat. Kedua, Sukan Olimpik Beijing 2022 akan mendorong pertumbuhan pasaran ski domestik. Yang ketiga adalah peningkatan infrastruktur ski yang berterusan. Dalam sepuluh tahun terakhir, jumlah pusat peranginan ski di China telah meningkat dari 300 menjadi 723, dan negara ini mempunyai taman ski dalaman terbesar di dunia. Keempat, penggunaan peralatan ski per kapita akan terus meningkat.

(Kredit gambar: SnowyOwl)

Pada masa ini, firma itu dan pasukan AS bersama-sama mengembangkan jenama ski mewah The Whip. Pasukan jenama Overide-nya sedang bersiap untuk pengembangan pakaian ski, kasut venir, cermin mata topi keledar dan produk lain.

Whiplash berasal dari jenama papan luncur salji berusia 17 tahun di Amerika Syarikat. Melihat ledakan di pasar ski China, syarikat itu memutuskan untuk memperkenalkannya kembali ke China, yang memiliki teknologi selama bertahun-tahun yang sesuai dengan nilai operasinya.

Lihat juga:Syarikat China Deep Blue Airlines menerima pembiayaan Siri A hampir AS $31.5 juta

Syarikat ini sedang mengembangkan bahan teknologi baru untuk meningkatkan pengalaman pemain ski. Program mini WeChat dan saluran luar talian jenama adalah saluran pemasaran utama Whip, sementara stesen bebas di luar negara dan Amazon adalah saluran penjualan utama Orid.