Syarikat perkhidmatan runcit tanpa pemandu “Feng E Family Food” menerima pembiayaan Siri A sebanyak AS $47 juta

ASyarikat operasi runcit tanpa pemandu China “Feng’e Zushi” (5)Mengumumkan penyelesaian pembiayaan Siri A berjumlah 300 juta yuan ($47 juta) pada hari Selasa. Pelabur utama adalah Softbank Ventures Asia, dan pelabur bersama adalah Dana Pelaburan Ekuiti Industri Pengguna Budaya CICC dan Shenzhen Capital Group di bawah CICC Capital.

Selepas pusingan pembiayaan ini, Shenzhen Mingde Holdings Development Co., Ltd. dan Softbank Venture Capital Asia, yang juga pemegang saham pengendali syarikat logistik utama China SF Holdings, adalah dua pemegang saham utama. Dana tersebut digunakan terutamanya untuk mempercepat skala dan pertumbuhan, meningkatkan kecekapan operasi dan meningkatkan kualiti perkhidmatan.

“Feng’e Zushi” diinkubasi oleh SF Express pada tahun 2017. Sebagai penyedia perkhidmatan jualan, ia menyediakan sarapan pagi, teh petang, makanan ringan dan minuman lain untuk pekerja kolar pejabat. Luaskan pemandangan penggunaan dari pejabat ke kawasan separa terbuka seperti taman logistik, ruang pembuatan orang ramai, kilang, institusi, sekolah, dan hospital.

Wakil Feng E Zushi menegaskan bahawa mereka sangat optimis terhadap nilai komersial runcit tanpa pemandu. Penjualan tanpa pemandu berasaskan AI memerlukan kemampuan operasi minimum dan dapat menyesuaikan diri dengan pelbagai senario secara fleksibel. Pelanggan di sektor ini diharapkan memiliki potensi berkualitas tinggi, memberikan industri ruang pasar yang besar untuk pengembangan di masa depan. Dari segi operasi perniagaan, nenek moyang Feng E memanfaatkan sepenuhnya kelebihan perkhidmatan SF Express dan rantaian bekalan logistik, dan terus melabur dalam kepuasan permintaan senario, pengoptimuman rantaian bekalan dan pengembangan produk.

Lihat juga:Gergasi runcit Gome melabur AS $16 juta dalam anak syarikat ekonomi perkongsian

Ding Haipeng, rakan kongsi Softbank Ventures Asia, berkata: “Runcit tanpa pemandu luar talian mempunyai nilai komersial yang besar dan merupakan saluran luar talian yang tidak dapat diganti bagi jenama untuk memperoleh pengguna. Kami optimis dengan kemampuan operasi dan pengembangan perniagaan FengE yang sangat baik. Memperkaya pemandangan jangkauan runcit tanpa pemandu secara berterusan dan memberi pengguna pengalaman pengguna yang lebih selesa.”