Syarikat operasi data WhaleOps menerima puluhan juta pembiayaan

WhaleOps, sebuah syarikat teknologi yang berpusat di Beijing, mengumumkanIa menyelesaikan pusingan pembiayaan baru berjumlah puluhan juta yuan pada 14 Julai, yang diketuai oleh Kaitai Capital, diikuti oleh pelabur malaikat BlueRun Ventures. Inspur Capital berfungsi sebagai penasihat kewangan eksklusif untuk pusingan ini.

Ditubuhkan pada bulan Ogos 2021, WhaleOps memberi tumpuan kepada data besar dan pengkomputeran awan. Ia dapat menyediakan perusahaan dengan penyelesaian DataOps secara keseluruhan untuk membantu perusahaan menyesuaikan diri dengan pemprosesan dan tadbir urus data yang lebih baik di era data besar dan pengkomputeran asli awan. Syarikat ini secara khusus membantu syarikat memecahkan sekatan pengasingan data dalaman dan menghubungkan keseluruhan kitaran hidup dari data asas ke projek pembelajaran mesin.

Sebagai syarikat komersial sumber terbuka berdasarkan projek sumber terbuka Apache, WhaleOps adalah vendor terkemuka di belakang Apache WhaleOps, sistem penjadualan aliran kerja asli awan generasi seterusnya, dan SeaTunnel, platform integrasi data yang diinkubasi oleh Apache. Apache WhaleOps dan SeaTunnel kini mempunyai lebih daripada 1,000 pengguna korporat domestik dan asing dalam industri seperti kewangan, telekomunikasi, e-dagang dan pembuatan industri.

WhaleOps mengeluarkan versi komersial Apache WhaleOps, yang dikenali sebagai Whalescheduler. Ia adalah platform pengurusan penjadualan data yang bertujuan untuk keperluan pelanggan peringkat perusahaan untuk kerumitan, kestabilan, pematuhan, dan sistem penjadualan prestasi tinggi. Diposisikan sebagai platform pengurusan penjadualan data asli awan bersatu perusahaan, ia berkomitmen untuk merumuskan spesifikasi pengembangan terpadu dan kaedah operasi dan penyelenggaraan untuk operasi data besar perusahaan, dan melakukan pengurusan, penjadualan dan pemantauan operasi setiap sistem yang bersatu.

Lihat juga:Pembekal cip GPU China Iluvatar CoreX melengkapkan pembiayaan AS $148.68 juta

WhaleOps telah menjalin kerjasama dengan vendor awan terkemuka di dalam dan luar negara seperti AWS dan Alibaba Cloud. Kumpulan ikan paus menjadikan pengguna sebagai teras dan mempromosikan strategi ekologi kerjasama win-win. Berkomitmen untuk bekerjasama dengan vendor awan, pemaju bebas, dan penyepadu sistem di bawah model perniagaan ekologi baru dan model pertumbuhan perusahaan.

Selepas pusingan pembiayaan ini, Whales akan merekrut lebih banyak bakat yang luar biasa, mengembangkan teknologi canggih seperti penyegerakan data dan MLops, dan meningkatkan pembinaan ekologi sumber terbuka DataOPS.