Syarikat logistik IoT G7 mengumpulkan dana baru $200 juta

China Internet of Things (IoT) Technology Corporation G7Syarikat itu mengumumkan pada hari Selasa bahawa ia telah mengumpulkan $200 juta dalam pusingan pendanaan baru yang diketuai oleh Trustbridge Partners dan CMG-SDIC Capital, bersama dengan pelabur sebelumnya. Dana ini akan digunakan terutamanya untuk penyelidikan dan pembangunan produk, serta meningkatkan perkhidmatan pelanggan.

G7 adalah penyedia perkhidmatan perisian terkemuka dalam industri pengangkutan jalan raya China. Ia menyediakan pengurus pengangkutan dengan penyelesaian langganan kuasa pukal dan penyelesaian transaksi. Selama tiga tahun terakhir, G7 telah berjaya memperluas perkhidmatannya dari penyelesaian langganan ke penyelesaian perdagangan. Pendapatan syarikat terus meningkat didorong oleh penjualan dan penjualan silang yang kuat.

Pengurus kargo adalah syarikat dan organisasi yang menguruskan operasi, keselamatan, perdagangan, dan peralatan pengangkutan jalan raya. Jenis utama pengurus pengangkutan termasuk armada trak, pengirim, penyedia perkhidmatan logistik pihak ketiga, syarikat perdagangan, dan pengeluar. Kira-kira 80 peratus kapasiti pengangkutan jalan raya China dikendalikan oleh 700,000 pengurus pengangkutan, menurut penyelidikan oleh Boston Consulting Group.

Di satu pihak, G7 telah menerobos masalah pemerolehan data masa nyata dan tepat dalam senario yang berbeza dalam industri logistik melalui teknologi IoT. Sebaliknya, perkhidmatan SaaS digunakan untuk menyelesaikan masalah keselamatan, kecekapan dan kos orang, kenderaan, barang, dan transaksi, dan membantu perusahaan kecil dan sederhana dalam industri logistik mencapai transformasi digital.

Lihat juga:Pembuat robot mudah alih SEER menerima pembiayaan Siri B

Pada masa ini, perisian G7 digunakan dalam 2 juta kenderaan, melayani hampir 50,000 pengendali barang. Memimpin pengalaman pelanggan, keselamatan, kecekapan operasi dan banyak lagi.