Syarikat data besar Zshield Inc. menerima pembiayaan Siri C yang diketuai oleh Lenovo Capital

Pada hari Rabu, Zshield Inc., inovasi data besar industri yang berpusat di China, mengumumkanPembiayaan Siri C baru-baru ini selesaiBernilai ratusan juta yuan. Lenovo Capital adalah pelabur utama dalam pusingan pembiayaan ini.

Selain memperluas pangsa pasar dalam ruang lingkup platform data besar industri, perkhidmatan, terminal, keamanan data, dll., Dana ini juga ditandai untuk pembinaan platform data besar yang mendasari, memperkuat penyelidikan dan pengembangan, dan menginovasikan produk dan perkhidmatan.

Zshield telah terlibat dalam data besar industri sejak 2016. Syarikat ini bermula dengan industri tenaga dan tenaga, kemudian menggunakan apa yang telah dipelajari dalam proses untuk memperbaiki produknya dan menerapkannya ke industri lain. Pada masa ini, Zshield telah mengumpulkan teknologi, produk dan pasaran menegak dalam data besar industri.

Zshield telah membina platform yang kompetitif dengan data besar, dengan pengetahuan industri terkemuka dan kemampuan data besar. Syarikat ini telah memperoleh lebih daripada 100 pensijilan penyelidikan dan pembangunan bebas untuk teknologi teras. Syarikat ini menikmati kelebihan dalam melaksanakan dan menggambarkan beberapa petunjuk teknikal utama seperti kecekapan kejuruteraan dan kecekapan enjin tadbir urus data.

Lihat juga:China VC Weekly: Teknologi Makanan, Internet Perkara, Data Besar, dll

Dengan bergantung pada platform ini, Zshield telah membina matriks produk data besar industri yang pelbagai. Matriks terdiri daripada produk pemeteran tenaga seperti sisi penggunaan kuasa, penghantaran dan pengedaran, penilaian status penjanaan kuasa, dan status cerucuk pengisian kenderaan tenaga baru. Selain pemantauan karbon dan pemeteran karbon, syarikat ini juga dapat membekalkan produk analisis kecekapan tenaga seperti fotovoltaik dan cerucuk pengisian.

Kebanyakan produknya telah digunakan secara meluas oleh syarikat-syarikat kuasa di hampir 30 wilayah di seluruh negara, dengan liputan pasaran lebih daripada 90%. Teknologi produk ini menyelesaikan masalah analisis ralat operasi dan penilaian keadaan peralatan pengukuran dalam industri kuasa.