Smart Sharing Global Co., Ltd. mengeluarkan laporan kewangan suku kedua: jumlah pendapatan 972.4 juta yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 52.9%

Smart Share Global Limited (“Energy Monster”), penyedia peranti pengecasan mudah alih terbesar di China, mengeluarkan laporan kewangannya yang tidak diaudit pada hari Isnin untuk suku kedua yang berakhir pada 30 Jun 2021. Keuntungan bersih untuk suku ini berjumlah kira-kira $1.3 juta, dan keuntungan bersih disesuaikan sekitar $2.7 juta. Syarikat ini telah menguntungkan dalam setiap lima suku berturut-turut.

Laporan itu menunjukkan bahawa pendapatan operasi raksasa tenaga pada suku kedua adalah sekitar AS $150.6 juta, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 52.9%. Tiga perniagaan utama syarikat-perkongsian bank elektrik, penjualan bank elektrik, dan perkhidmatan iklan-berkembang secara serentak, menyumbang pendapatan masing-masing $144.3 juta, $4.9 juta, dan $1.4 juta, yang mewakili kenaikan 51.6 peratus, 83.2 peratus, dan 111.1 peratus, berbanding dengan tempoh yang sama tahun lalu.

Sambil mengekalkan pengembangan skala perniagaan dan pertumbuhan pendapatan, raksasa tenaga telah mencapai keuntungan selama lima suku berturut-turut.

Lihat juga:Penyedia peranti pengecasan mudah alih China Energy Monster disenaraikan di Nasdaq sebagai’EM’

Laporan itu menunjukkan bahawa pada 30 Jun tahun ini, peranti pengecasan syarikat mempunyai 771,000 tempat menarik (POI) di China dan 6 juta bank kuasa bersama dalam talian. Pada suku kedua, Energy Monster menambah 19.4 juta pengguna berdaftar, rekod tertinggi dalam satu musim. Sehingga akhir suku kedua, jumlah pengguna berdaftar Energy Monster mencapai 255.1 juta.

“Kami dengan sukacitanya mengumumkan bahawa Energy Monster telah mencapai keputusan yang sangat baik pada suku kedua,” kata Chua Guangyuan, Ketua Pegawai Eksekutif Smart Share Global Limited. Walaupun terjejas oleh wabak ini, jumlah pendapatan masih melebihi jangkaan kami. Dengan mengukuhkan liputan POI berkualiti tinggi, kami telah menyatukan kepimpinan industri kami. Menurut laporan institusi penyelidikan pihak ketiga, pada separuh pertama 2021, bahagian pasaran kami dalam industri perkhidmatan pengecasan peranti mudah alih China meningkat kepada 35.2%. “