Siri telefon pintar OPPO Find X5 bakal dilancarkan 24 Februari ini

Jenama telefon pintar China OPPO mengumumkan pada hari KhamisPelancaran siri OPPO Find X5 yang akan datangIa akan diadakan pada pukul 19:00 pada 24 Februari, waktu Beijing. Syarikat itu mengumumkan slogan persidangan “Satu bingkai gambar menggunakan dua cip”.

Pada Q4 2021, ketika MediaTek melancarkan cip Dimensity 5G, ia menyatakan bahawa terminal yang menggunakan cip baru akan dilancarkan pada suku pertama 2022, yang merupakan siri unggulan OPPO Find X. Siri Find X5 juga akan dilengkapi dengan NPU pengimejan canggih pertama yang direka sendiri, MariSilicon X. Berdasarkan teknologi proses 6nm, MariSilicon X menggabungkan seni bina memori NPU, ISP dan pelbagai lapisan yang maju.

(Sumber gambar: OPPO)

Video promosi OPPO menunjukkan bahawa modul lensa siri Find X5 menggunakan bentuk “kawah gunung berapi”. Berbanding dengan susun atur kamera siri Find X3, siri Find X5 lebih sesuai dengan sudut di mana orang secara semula jadi memegang telefon pintar. Selain itu, keseluruhan punggung model baru kelihatan lebih lancar.

(Sumber gambar: OPPO)

Lihat juga:OPPO bekerjasama dengan Hasselblad untuk meningkatkan kemampuan gambar

Tekstur pada bahagian belakang boleh didapati dalam pilihan seramik dan kulit biasa. Antaranya, versi seramik merangkumi dua pilihan warna-hitam dan putih-sementara versi kulit biasa berwarna biru. Di samping itu, menurut pemberi maklumat, siri OPPO Find X5 telah memperoleh pensijilan wajib di China dan akan menyokong pengecasan pantas berwayar 80W dan pengecasan tanpa wayar 50W.