Sebelum Pembangun Infrastruktur Blockchain Rivtower Techonology Mendapat Pembiayaan Siri B

Teknologi Rivtower, syarikat pembangunan dan perkhidmatan infrastruktur blockchain, mengumumkan pada 15 Julai bahawa ia telah menyelesaikan pusingan pembiayaan Pra-B bernilai beberapa juta yuan, yang diketuai oleh Security Capital. Bekas pemegang saham seperti Greater Bay Area Homeland Development Fund dan CMB International terus melabur dalam pusingan pembiayaan ini.

Bersama dengan pusingan A + tahun lalu dari Hengdi Capital, Rivtower telah mengumpulkan lebih dari 100 juta yuan ($14.8 juta).

Pusingan pembiayaan ini akan digunakan untuk penyelidikan dan pengembangan teknologi teras syarikat, membuat komponen alat Web3 yang sesuai untuk industri perkhidmatan, dan mempromosikan interkoneksi antara rakan kongsi dan infrastruktur ekonomi digital baru.

Rivtower telah memohon lebih daripada 180 paten penemuan dalam bidang seperti algoritma konsensus, kontrak pintar, dan perlindungan privasi. Kernel blockchain sumber terbuka domestik pertama untuk perusahaan dan kerangka pengembangan blockchain asli awan pertama di dunia-CITA-Cloud telah dikembangkan. Platform pengurusan blockchain asli awan RivSpace dan platform pengurusan aplikasi blockchain RivTrust juga dikembangkan oleh RivTower.

Rivtower optimis terhadap pengembangan Web3 di China, dan percaya bahawa Web3 akan menjadikan Internet lebih terbuka, inklusif dan selamat. Dengan pembukaan persekitaran Web3 yang baru, industri digital akan menerima perkhidmatan yang lebih baik dari segi hak harta data, transaksi peredaran, pengagihan pendapatan, dan tadbir urus keselamatan.

Lihat juga:Ancient Man 8: Bawa orang ramai ke Web3 melalui permainan

Wang Xiaoliang, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Rivtower, membicarakan usaha syarikat: “Faktor pengeluaran teras era Web3 adalah data, dan blockchain adalah teknologi asas utama untuk memberikan sepenuh perhatian kepada ciri data. Di masa depan, Rivtower akan bekerjasama dengan pengawal selia, pelanggan, dan ekologi. Bersama-sama, bina infrastruktur yang sesuai dengan data yang boleh dipercayai, selamat, dan berorientasikan pasaran.”