Rangkaian J&T Express Mexico memasuki pasaran Amerika Latin

Syarikat logistik ekspres antarabangsa J&T ExpressDengan pelancaran rangkaiannya yang berjaya di Mexico, ia secara rasmi memasuki pasaran Amerika Latin, ia diumumkan pada hari Khamis. Peluasan terbaru ini membolehkan rangkaian global J&T Express menjangkau sejumlah 11 negara dan melayani lebih daripada 2 bilion orang.

Terdapat 12 pusat penyortiran dan 26 pusat pengedaran di Mexico, dan rangkaian itu meliputi kawasan utama di semua 32 negeri di Mexico. Sebagai aspek penting dalam perkhidmatan penghantarannya, aplikasi mudah alih J&T Express versi Mexico juga akan dilancarkan tidak lama lagi.

“Pelancaran di Mexico adalah langkah penting dalam pengembangan rangkaian global kami, menunjukkan lebih jauh kelebihan model penajaan serantau dalam pengembangan global kami,” kata Charles Hou, naib presiden kumpulan J&T Express. Di masa depan, kami berharap dapat terus membangun kelebihan daya saing kami dan memberikan pengalaman logistik berkualiti tinggi kepada pelanggan melalui operasi tempatan yang disempurnakan, model pengurusan yang unik dan peningkatan teknologi. “

Ditubuhkan pada bulan Ogos 2015, J&T Express adalah syarikat ekspres antarabangsa yang berkembang pesat dengan perniagaan utamanya dalam perkhidmatan ekspres dan logistik rentas sempadan. J&T Express mempunyai rangkaian di 11 negara termasuk China, Indonesia, Vietnam, Malaysia, Thailand, Filipina, Kemboja, Singapura, UAE, Arab Saudi dan Mexico. Tahun lalu, ia membeli perniagaan penghantaran BEST Inc di China.

Lihat juga:J&T Express melabur secara rasmi setelah memperoleh Best Inc dengan harga $1.1 bilion