Rakan kongsi Sunmei dan Tuya Intelligent, Meituan, dan Tencent Cloud

Rangkaian hotel China Sun Mei mengumumkan satu siri peningkatan pada 7 Julai, bertujuan untuk mendorong transformasi digital dan pintar industri hotel melalui teknologi, dan komited untuk mewujudkan platform ekologi ekonomi digital untuk industri penginapan. Sementara itu,Syarikat ini telah mencapai perjanjian kerjasama strategik dengan Tuya Intelligent, Meituan, dan Tencent untuk membantu mencapai peningkatan ini.

Sun Mei telah membuat penyelesaian hotel pintar sehenti berdasarkan platform pengembangan awan Tuya Wisdom. Pada akhir bulan Julai, bilik model hotel pintar baru akan dibuka di Taman Perindustrian Pintar Sime.

Berdasarkan platform data besar Meituan dan kekuatan pengkomputeran yang signifikan, digabungkan dengan model harga yang disempurnakan oleh Qianjia Sunmei Hotel, ia dirancang untuk menggunakan pengurus operasi AI untuk melaksanakan sistem harga pintar berdasarkan data besar dan membuat keputusan yang dinamis. Pada masa yang sama, digabungkan dengan “Super Operating System” dan peningkatan kualiti Semi yang asli, AI Operation Butler akan menjadi sistem operasi hotel pertama (HOS) di industri ini.

Lihat juga:Rangkaian hotel Sunmei Group menerima pelaburan strategik dari Xiaomi

Berdasarkan platform terbuka Tencent Cloud (IAAS) + WeCom (PAAS), Sunmei dan Tencent akan mewujudkan platform awan AIOT untuk pengurusan kitaran hidup penuh industri penginapan. Di masa depan, berdasarkan ekologi “awan awam, WeCom, dan data besar”, mereka akan menghasilkan penyelesaian awan penginapan yang berorientasikan industri dan akan mewujudkan rangkaian nilai yang berpusat pada keperluan senario ekologi penginapan.

Tiga produk pintar yang dikembangkan sendiri oleh Sime, termasuk kunci pintu pintar, konsol tengah pintar, dan pengurus operasi AI, dilancarkan. Sehingga 31 Disember 2021, syarikat ini mempunyai lebih daripada 5,800 hotel dan membuka 3,979 hotel.

Seterusnya, Sun Mei merancang untuk melancarkan rangkaian produk hotel pintar.