Platform perkhidmatan SaaS kewangan Beta DataSecures B + pembiayaan pusingan

Pada hari Khamis,Platform perkhidmatan SaaS institusi kewangan Beta data, mengumumkan penyelesaian pembiayaan Siri A B +. Pusingan ini diketuai oleh SoftBank Ventures Asia, diikuti oleh pemegang saham sedia ada SIG Capital dan Lightspeed China Partners.

Dana baru akan digunakan untuk meningkatkan pengembangan produk, memperluas jaringan perkhidmatan, dan membuat penyelesaian keseluruhan digital untuk institusi kewangan yang berpusat pada pemasaran, perundingan pelaburan, dan pengurusan.

Ditubuhkan pada tahun 2012 dan beribu pejabat di Shanghai, Beta Data adalah platform perkhidmatan teknologi kewangan yang didorong oleh data dan algoritma. Syarikat ini memberi tumpuan kepada transformasi digital pengurusan kekayaan. Berdasarkan seni bina data besar, Beta Data bergantung pada data kewangan dan peta label yang besar, dan menyediakan operasi digital untuk institusi kewangan melalui platform algoritma pintar AI dan perkhidmatan pemasaran dan pelaburan digital profesional.

Untuk membantu institusi kewangan mencapai kemajuan yang lebih baik ke arah dunia digital, Beta Data mencadangkan teori “kolam pelanggan”. Syarikat ini komited untuk memperkasakan pelanggan dalam empat bidang utama:   Menarik dan berinteraksi dengan pelanggan, berurusan dan perkhidmatan susulan.

Pada tahun 2021, Beta Data memberi tumpuan kepada pemasaran kandungan. Dengan membina kilang kandungan, syarikat dapat meningkatkan kecekapan bekerja dengan foto, teks, dan video.

Lihat juga:Syarikat pengkomputeran keselamatan Lanxiang Zhilian menyelesaikan pembiayaan Siri A bernilai AS $31.44 juta

Pada akhir 2021, Beta Data mempunyai lebih daripada 2.9 juta pangkalan data, lebih daripada 1,000 pengguna berbayar dari institusi kewangan, dan lebih daripada 1.5 juta pengguna dari jabatan pemasaran beberapa institusi kewangan. Perniagaannya merangkumi lebih daripada 70% cawangan bank dan lebih daripada 50% syarikat sekuriti. Pelanggan utamanya termasuk bukan sahaja bank dan syarikat sekuriti, tetapi juga dana, amanah dan industri lain.