Platform arbitraj cryptocurrency Mosdex mengumpulkan $20 juta untuk pengembangan global

Platform arbitraj cryptocurrency FinlandMosdex mengumpulkan dana $20 juta dalam Siri A, akan dilaksanakan untuk rancangan pengembangan global untuk membuka pejabat di New York, Hong Kong, Singapura, London, Tokyo dan Dubai.

Pembiayaan itu diketuai oleh Evli Bank. Pelabur lain termasuk cabang modal teroka Lifeline Ventures, syarikat industri terkemuka seperti NordicNinja VC, dan pelabur cryptocurrency swasta seperti Petteri Suorsa, Magnus Eskelinen, dan Jouni Väisänen.

Mosdex pertama kali mengumumkan kemasukannya ke dunia cryptocurrency pada awal Mei, setelah membekalkan dan mengembangkan pemprosesan program perisian teras untuk Bursa Saham Moscow.

Pasukan di belakang Mosdex merancang untuk mengembangkan kehadirannya di dalam dan di luar Eropah. Pasaran awalnya termasuk Jerman, Poland, Republik Czech, Slovakia dan Hungary, dan pejabat baru akan dibuka di London tahun depan. Syarikat itu juga akan melancarkan penyelesaian arbitraj cryptocurrency yang mematuhi peraturan cryptocurrency Eropah pada akhir tahun ini.

Lihat juga:Platform analisis blockchain Nansen melancarkan Aplikasi pemesejan asli Web3 baru

Menurut pengumuman itu, pusingan pelaburan terbaru syarikat bertujuan untuk mengatasi permintaan global yang semakin meningkat untuk perkhidmatan penyulitan kerana industri ini melonjak seperti parabola, dengan nilai pasaran $1.5 trilion.