Perfect World menjangkakan peningkatan keuntungan bersih sebanyak 331% pada separuh pertama 2022

Pada 14 Julai, Perfect World, pembangun dan penerbit permainan video di Beijing, mengeluarkanRamalan prestasi separuh tahunan 2022. dari Januari hingga Jun tahun ini. Keuntungan bersih yang dapat diagihkan kepada pemilik syarikat induk dijangka 1.11 bilion hingga 1.16 bilion yuan (AS $164.4 juta hingga AS $171.8 juta), meningkat 331% -350% berbanding tempoh yang sama tahun lalu. Keuntungan bersih setelah menolak keuntungan dan kerugian yang tidak berulang adalah 640 juta yuan hingga 680 juta yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 1574% -1678%.

Antaranya, keuntungan bersih perniagaan permainan syarikat adalah 1.16 bilion hingga 1.2 bilion yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 420% -438%. Keuntungan bersih perniagaan permainan setelah menolak keuntungan dan kerugian yang tidak berulang dijangka sekitar 720 juta hingga 760 juta yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 1892% -2003%.

Perfect World menyatakan bahawa transformasi dan peningkatan perniagaan syarikat yang mendalam telah mendorong pengembangan perniagaan yang pelbagai dan mencapai hasil yang luar biasa. Kadar pertumbuhan prestasi syarikat pada separuh pertama tahun ini meneruskan perkembangan pesat sebelumnya. Untuk perniagaan permainannya, pelbagai produk menyumbang kepada prestasi keseluruhannya yang baik pada separuh pertama tahun ini dan membantu perkembangan perniagaan secara keseluruhan.

Sebaliknya, sejak tahun lalu, Perfect World telah menyesuaikan semula susun atur perniagaannya di luar negara. Pada suku pertama tahun ini, penjualan studio R&Dnya di Amerika Syarikat dan pasukan pengedaran tempatan yang berkaitan di Eropah dan Amerika berjaya diselesaikan, mengesahkan pendapatan tidak berulang sekitar 400 juta yuan.

Lihat juga:Perfect World Entertainment dinamakan semula Gearbox Publishing

Dari segi produk permainan, permainan mudah alih yang disebut “Perfect World Mobile” dilancarkan pada bulan Januari tahun ini, dan permainan mudah alih lain “Fantasy Tower”, yang dilancarkan pada akhir 2021, terus mengemas kini kandungannya pada separuh pertama tahun ini. Permainan mudah alih MMORPG “Emerald Dynasty: New Fantasy” dilancarkan pada bulan Jun tahun ini untuk masa yang terhad selama satu tahun.

Permainan mudah alih seperti “Black Cat” dan “Demi God and a Half Devil 2 Mobile” dari Perfect World, serta permainan PC seperti “Jade Dynasty World,” “Perfect New World,” dan “Good Dead,” kini dalam proses pembangunan.