Penyedia sistem lidar kenderaan Liangdao Smart menyelesaikan pusingan pembiayaan A +

Penyedia sistem lidar kenderaan, Bright Road Intelligence, baru-baru ini menyelesaikan pusingan pembiayaan A + bernilai lebih dari 100 juta yuan ($15.8 juta). Pusingan pembiayaan ini diketuai oleh SDIC, diikuti oleh Rainbow Soft. Setelah mendapat pelaburan, Liangdao Intelligence akan mempercepat pengeluaran besar-besaran dan penyampaian penyelesaian integrasi sistem lidar, dan juga akan meningkatkan pelaburan dalam penyelidikan dan pengembangan teknologi dan pembuatan produk baru.

Sejak kembali ke China dari Jerman untuk memulakan perniagaan pada tahun 2015, pasukan pengasas Liangdao Intelligent Core telah berkomitmen untuk bidang pemanduan autonomi. Pasukan ini sangat terlibat dalam pengeluaran besar-besaran dan penyampaian teknologi canggih oleh pembuat kenderaan China dan Jerman, dan mempunyai visi dan pengalaman luar biasa dalam pelaksanaan projek global.

Syarikat ini beribu pejabat di Beijing dan telah menubuhkan R&D aplikasi pintar dan pusat data dan kejuruteraan besar yang berorientasikan pelanggan. Ia juga mempunyai pusat teknologi Eropah di Berlin dan pusat perniagaan di Shanghai dan Munich.

Bright Road Intelligence memberi tumpuan kepada pembangunan sistem lidar pintar dan Aapolications mudah alih pintar yang berpandangan ke hadapan dalam bidang pemanduan pintar. Visi syarikat adalah untuk menerapkan lidar pada kenderaan autonomi dan kenderaan pengangkutan pintar dalam dekad berikutnya untuk meningkatkan keselamatan dan kecekapan.

Syarikat ini menyediakan penyelesaian sehenti untuk pengeluaran besar-besaran sistem penginderaan lidar untuk pengeluar kenderaan, termasuk integrasi perkakasan lidar, pengembangan algoritma sensor, dan pengesahan ujian dan perkhidmatan lelaran fungsi berdasarkan data besar. Pada masa yang sama, syarikat ini secara aktif menggunakan bidang pengangkutan pintar, dan sistem integrasi sensornya telah memenangi kontrak dari banyak pelanggan utama di China dan Eropah.

Lihat juga:Permulaan lidar yang dihasilkan secara besar-besaran: Temu ramah dengan Ketua Pegawai Eksekutif Teknologi Hesai di CES 2022

Akhirnya, Liangdao Intelligent juga telah menjalin hubungan kerjasama yang luas dengan Great Wall Motors, Audi, Volkswagen, Magna, NavInfo, FEV, Ibeo, Ouster, Nvidia dan banyak syarikat terkemuka lain dengan teknologi pemanduan autonomi teras.