Pengerusi Chen Rui: Stesen B bukan pemain video

Platform streaming video CinaStesen B menyambut ulang tahun ke-13Ahad. Semasa acara itu, ketua dan CEO syarikat Chen Rui menyatakan bahawa stesen B bukan pemain video, misinya adalah untuk membuat kandungan yang baik, dan tugasnya adalah untuk melayani pencipta. Platform ini kini mempunyai 2,964 pekerja, melayani pengunggah sepenuh masa.

Pada acara ulang tahun, Chen berkongsi perasaannya: “Stesen B telah ditubuhkan selama 13 tahun, yang lebih tua daripada banyak produk Internet. Tetapi orang selalu menganggapnya sebagai produk muda dan bertenaga.” Chen percaya bahawa Stesen B sentiasa dapat mengekalkan daya hidupnya tanpa penciptanya yang bertenaga. Setiap tahun, stesen B berkembang dengan pelbagai pengunggah kandungan baru dan akan membawa pengakhiran kreatif. Kandungan baru inilah yang mengejutkan pengguna stesen B dan menarik semakin banyak pengguna baru untuk menyertai platform ini.

Pada suku pertama 2022, purata pengguna aktif bulanan stesen B mencapai 294 juta. Jumlah pencipta kandungan juga meningkat dengan pesat, dengan 3.8 juta pemuat naik aktif bulanan, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 75%. Jumlah penyerahan kandungan bulanan adalah 12.6 juta, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 63%. Pada masa yang sama, 65% pengguna stesen B yang berdaftar pada tahun 2009 masih aktif di platform ini.

Lihat juga:Stesen B melancarkan video berbayar pemuat naik pertama

“Mampu menghasilkan’pengunggah harta karun’ secara berterusan bukan hanya daya hidup stesen B, tetapi juga nilainya,” kata Chen. Eksekutif itu juga menerangkan definisi “pengunggah harta karun”:” Pertama, mereka adalah pencipta kandungan yang mengejutkan pengguna dengan video yang mengagumkan. Menemukan mereka seperti menggali harta karun. Kedua, mengikuti pengunggah seperti itu, pengguna mengikuti pekerjaan mereka sepanjang masa “.

Juga pada acara ulang tahun, Li Ni, naib ketua dan COO stesen B, juga melaporkan pencapaian syarikat dalam kesejahteraan awam pada tahun lalu. Tahun ini, syarikat itu menubuhkan sekolah rendah amal kelima. Selain pendidikan luar bandar, Stesen B juga melancarkan platform kesejahteraan awam. Semasa acara League of Legends S11 Coven, ruang siaran langsung pertama berdasarkan sari kata pengecaman suara AI dilancarkan. Stesen B telah memberikan kaunseling emosi kepada 167,000 pengguna dan telah melakukan campur tangan psikologi dalam 57,000 keadaan darurat.