Oppo melancarkan projek pengecasan kilat di Mobile World Congress

Pada 23 Februari, syarikat peranti pintar terkemuka OPPO melancarkan projek pengecasan kilat baru-Flash Initiative-di Mobile World Congress di Shanghai.  

Kredit Foto: James Zhang/Pandaily

Syarikat itu bekerjasama dengan China Telecom Technology Laboratory (CCTL), Anker, FAW-Volkswagen dan NXP Semiconductor untuk membawa inovasi ke pengecasan peranti, sambungan 5G dan teknologi pintar. Rakan kongsi ini akan bekerjasama dengan reka bentuk teknologi proprietari yang dibangunkan oleh OPPO, yang telah memohon lebih daripada 2,950 paten pengecasan flash di seluruh dunia. Lebih daripada 1,400 orang telah diluluskan.

Kredit Foto: James Zhang/Pandaily

Pelancaran Flash berpunca dari komitmen OPPOS untuk menjadikan kehidupan lebih mudah bagi pengguna kerana mendorong produk dari pengecasan rumah ke ruang awam.  

Adler Feng, Pengarah Kanan Harta Intelek OPPO, berkata pada persidangan itu: Inisiatif Flash mencerminkan kepercayaan OPPO terhadap teknologi berpusatkan manusia yang dapat mengubah kehidupan seharian orang. Terima kasih kepada rakan kongsi baru kami, teknologi proprietari kami dapat menjangkau lebih ramai orang. Ini adalah langkah utama dalam mendapatkan pengguna menggunakan peranti mereka di mana sahaja di dunia.

Kredit foto: Tina Wang/Pandaily

Produk pengecasan kilat terkini syarikat telah membuat pengecasan pantas mungkin. Pengecas SuperVOOC mini bersaiz poket 50W boleh menggerakkan telefon pintar, tablet dan juga komputer riba. Pada masa yang sama, pengecas wayarles AirVOOC 65W boleh mengecas bateri telefon bimbit 4000mAh dalam masa 30 minit, dan pengecas kilat 125W juga boleh melakukan kerja yang sama dalam masa 20 minit. Setiap produk menggabungkan voltan rendah dengan struktur sel dwi, pelbagai pam caj, dan sensor suhu untuk secara automatik menyesuaikan voltan dan pelesapan haba.

Lihat juga:OPPO pamer tiga produk konsep di INNO DAY 2020

Di OPPO, kami yakin bahawa 5G akan mengubah cara hidup kami. Well melihat aplikasi yang berkaitan berkembang pesat, membawa pengalaman yang tidak dijangka kepada pengguna. Tang Yingnian, timbalan dekan Institut Penyelidikan OPPO, mengatakan bahawa kami telah mengambil bahagian dalam pengembangan standard 5G global dan akan terus meneroka peralatan dan penyebaran 5G baru, dari TV hingga CPE hingga AR.