Magic Eden kemukakan cadangan bina pasaran NFT untuk ApeCoin

Pasaran NFTMagic Eden telah mengemukakan cadangan kepada ApeCoin untuk mewujudkan pasaran “Apecoindao”, sebagai pemegang $APE untuk membeli dan menjual rumah ApeCoinDAO NFT, termasuk tetapi tidak terhad kepada BAYC, MAYC, dan BAKC. Semua pemegang $APE boleh berdagang di pasaran dengan yuran transaksi 0.75% tanpa membayar DAO.

Magic Eden, yang telah membangun pasar primer dan sekunder yang dominan, telah memperoleh dan memegang lebih dari 90% pangsa pasar Solana selama lebih dari 10 bulan dan kini melancarkan kemampuan ETH L1 penuh. Platform ini mempunyai lebih daripada 100 pekerja, termasuk lebih daripada 45 jurutera-semuanya komited untuk mewujudkan pasaran terbaik. Ia baru-baru ini menandatangani perjanjian untuk membina pasaran untuk rakan kongsi seperti Okay Bears, Aurory, Genopets, Mini Nations, Sugar Realme, Yaku Corp, VBA, Nekoverse dan banyak lagi.

Tempat pasar ApeCoinDAO komited untuk menjadi tempat di mana ahli dapat berkongsi pengalaman dan utiliti dalam komuniti yang paling berkuasa di NFT. Ciri-ciri termasuk: menggabungkan tawaran ETH/APE, diskaun pembayaran APE, fungsi merch, dan sumber kejuruteraan dan pemasaran tersuai.

Reka bentuk awal adalah seperti berikut:

(Kredit gambar: Magic Eden)
(Kredit gambar: Magic Eden)

Pasaran ApeCoinDAO akan mengurangkan yuran dengan ketara, memberikan utiliti yang mampan untuk ApeCoin dan menyediakan platform di mana masyarakat dapat memulakan program dan inisiatif mereka sendiri. ApeCoinDAO tidak akan membayar apa-apa untuk membina pasaran ini.

Fasa pertama pasaran ApeCoinDAO akan menjadi pengalaman perdagangan sekunder yang disesuaikan dan berjenama, yang akan dilancarkan sekitar September 2022. Penjual akan membayar yuran bersih 0.75%, yang merangkumi yuran asas 1.5% untuk setiap transaksi, tolak potongan 0.5% untuk transaksi pada $APE, dan potongan 0.25% tambahan untuk transaksi oleh pemegang BAYC, MAYC atau BAKC. Perbelanjaan 0.75 peratus akan membantu membiayai operasi pasaran.

Lihat juga:Magic Eden vs OpenSea? Tolong “tahan” kami

Magic Eden akan bekerjasama dengan saluran e-dagang untuk melancarkan kedai merch yang menerima $ape dan menjadi sebahagian daripada pasaran ApeCoinDAO. Ia juga akan menyediakan pemasar khusus untuk memastikan pengumuman dan pelancaran rasmi pasaran membantu ApeCoinDAO mendapat daya tarikan yang signifikan dalam penerbitan perniagaan dan gaya hidup.