Luckin Coffee membuka hampir 360 kedai pada bulan Januari

MenurutSurat dalaman dari Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Luckin Coffee kepada pekerja, Guo Jinyi, Luckin membuka sekitar 360 kedai baru pada bulan Januari, menetapkan rekod baru untuk syarikat itu. Melihat lebih jauh, jumlah urus niaga semua kedai semasa percutian Festival Musim Bunga adalah tiga kali ganda daripada tempoh yang sama tahun lalu.

Pada tahun 2021, dengan pengembangan kedai, prestasi Luckin akan meningkat dengan stabil. Sebanyak 113 minuman siap pakai baru diperkenalkan sepanjang tahun ini.

Sebagai tambahan kepada peningkatan prestasi, yang lebih penting lagi, Ruixing telah sepenuhnya menyingkirkan kesan tuduhan penipuan kewangan sebelumnya dan meneruskan operasi normal. Menurut pengumuman syarikat baru-baru ini, syarikat itu dapat mencapai penyelesaian dan akan membayar denda $180 juta.

Lihat juga:Luckin Coffee membayar $180 juta untuk menyelesaikan tuduhan penipuan perakaunan

Pada bulan September tahun lalu, Gu Zilin menjadi jurucakap Luckin Coffee. Hari ini, Google memenangi pingat lain dari Sukan Olimpik Beijing dengan tempat kedua dalam pertandingan ski wanita di lereng halangan. Setakat ini, Gu telah memenangi satu emas dan satu perak di Sukan Olimpik Musim Sejuk. Dalam surat dalaman, Guo Jinyi menyatakan bahawa, seperti semangat kerja keras Gu bahawa “tekanan dapat diubah menjadi kekuatan positif untuk menghadapi cabaran”, Ruixing mengubah” batu besar “yang dibawanya menjadi” tangga “ke puncak rantai kopi.