Komuniti permainan global Meta-Universe Z menyelesaikan pusingan pembiayaan A

Meta Universe Z, komuniti permainan untuk pengguna generasi Z global, baru-baru ini mengumumkan bahawa ia telah menyelesaikan pembiayaan Siri A berjumlah AS $10 juta. Pusingan ini diketuai oleh Ventech China, diikuti oleh Welight Capital, MSA Capital, Sinovation Ventures dan Edge Ventures, dengan Snaptrans Capital berfungsi sebagai penasihat kewangan eksklusif.

Meta Universe Z beribu pejabat di Singapura dan kini merupakan komuniti permainan Web3 dan aplikasi sosial yang paling pesat berkembang di dunia. Meta-Universe Z menyediakan ruang sosial pelbagai dimensi berdasarkan minat dan pemandangan untuk pengguna generasi Z yang mengejar ekspresi diri dan rasa kekitaan yang kuat. Pengguna boleh mewujudkan identiti dalam talian mereka sendiri, membuat rakan melalui cadangan yang sepadan, melakukan sembang suara masa nyata, memulakan dan mengambil bahagian dalam kalangan minat, menghadiri pesta, dll.

Pada masa ini, aplikasi MAU mencapai 700,000, dan pengguna menghabiskan lebih dari 50 minit dalam talian setiap hari. Pengguna Aplikasi semasa terutamanya tertumpu di Amerika Latin, dan syarikat akan memasuki pasaran global seperti Eropah, Amerika dan Asia Tenggara.

Yin, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Meta Universe Z, berkata: “Meta Universe Z berharap dapat membuka komuniti permainan untuk membantu pembangun permainan dan pemain mewujudkan mekanisme dialog dan interaksi, berkongsi idea, meningkatkan pengalaman permainan, dan menjangkau lebih banyak pemain luar negara. Komuniti kami juga membolehkan pemain membuat kawan melalui rangkaian hubungan ini, mendekatkan diri, menemui permainan yang baik, dan bermain bersama. Pada masa yang sama, Meta Universe Z juga berencana untuk secara bertahap meningkatkan sistem operasi latar belakang pembangun permainan, menyediakan perkhidmatan pembangun permainan canggih, dan bekerjasama dengan pengeluar permainan domestik dan asing untuk mengembangkan pasaran antarabangsa. “

Pasukan Meta-Universe Z berasal dari Google, Microsoft, Tencent dan syarikat teknologi utama yang lain. Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Yin pernah mengasaskan produk sosial dengan lebih daripada 50 juta pengguna di Amerika Syarikat.

Lihat juga:China NFT Weekly: Shanghai berjanji untuk menyokong Web3

Selepas pusingan pembiayaan ini, Meta Universe Z akan melancarkan rancangan kerjasama permainan berkualiti tinggi domestik, dan pembangun permainan terpilih akan mendapat sokongan daripada pengguna luar negara dan operasi komuniti permainan. Selain itu, Meta-Universe Z berencana untuk memperluas bisnis NFT, sehingga pengguna dapat melayari dan memperdagangkan aset digital di Meta-Universe Z di masa depan.