Kerugian bersih stesen B mencapai 1.12 bilion yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 96%

Stesen B, jenama ikonik dan komuniti video untuk generasi muda China, hari ini mengumumkan hasil kewangan yang tidak diaudit untuk suku kedua tahun ini, dengan kerugian bersih 1.12 bilion yuan ($173.7 juta), berbanding 570.9 juta yuan untuk tempoh yang sama pada tahun 2020.

Jumlah pendapatan bersih syarikat mencapai 4.49 bilion   Yuan, meningkat 72% berbanding tempoh yang sama pada tahun 2020. Rata-rata pengguna aktif bulanan (MAU) mencapai 237.1 juta dan MAU mudah alih mencapai 220.5 juta.

“Pengguna kami kembali dan mengambil bahagian, dan rata-rata masa yang dihabiskan pengguna di stesen B setiap hari meningkat menjadi 81 minit yang mengagumkan, yang paling banyak dilihat pada suku kedua dalam sejarah operasi kami,” kata Encik Rui Chen, Pengerusi Lembaga Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif Stesen B.

“Perniagaan pengiklanan kami berkembang lebih dari 200 peratus dari tahun ke tahun dan menyumbang 23 peratus daripada jumlah pendapatan bersih kami,” kata Fan, ketua pegawai kewangan stesen B.

Lihat juga:Stesen B menguji penyunting video penalaan automatik untuk memudahkan proses pengeluaran kandungan

Stesen B ditubuhkan pada tahun 2009 dengan “All You Like Video”   Menyediakan pelbagai kandungan video untuk cadangan nilai.   Pada suku ketiga 2021, syarikat kini menjangkakan pendapatan bersih antara 5.1 bilion yuan dan 5.2 bilion yuan.