Kamera versi 360 inci 1 inci Insta360 ONE RS debut

Kamera ONE RS versi 360 1 inci, yang dirancang bersama oleh Insta360 dan Leica, dilancarkan secara rasmi pada hari Selasa. Peranti ini dilengkapi dengan dua sensor 1 inci yang menggabungkan kualiti pengimejan dengan badan mudah alih.

Sebagai kamera panorama pertama yang direka bersama dengan Leica, produk baru ini dilengkapi dengan dua sensor di bahagian depan dan belakang. Mereka mempunyai pelbagai dinamik dan keupayaan menangkap pemandangan malam, yang dapat menangkap butiran gelap dengan jelas dan mengimbangi cahaya dan gelap. Kamera boleh mengambil video panorama 6K resolusi tinggi dan foto panorama 21MP.

ONE RS versi 1 inci 360 (Kredit gambar: Insta360)

Peranti ini menambah mod HDR PureShot dan menggunakan algoritma AI untuk membantu mendapatkan julat dinamik yang lebih tinggi. Tanpa lebih banyak penyuntingan, pengguna akan mendapat apa yang mereka lihat. Ini menyediakan pengguna dengan imej tekstur semula jadi yang maju.

Peranti baru ini dilengkapi dengan teknologi anti-imej FlowState dan fungsi pembetulan 360 peringkat untuk membuat penggambaran stabil dan lancar. Dengan tongkat selfie, pencipta dapat merakam perspektif orang ketiga dengan bantuan algoritma.

Lihat juga:Insta360 keluarkan kamera dron’Sphere’ 360

Peranti ini dilengkapi dengan bateri yang boleh diganti dengan kapasiti 1350mAh. Ia boleh merakam secara berterusan sehingga 62 minit dalam mod 6K30fps. Ia juga menyokong penggambaran semasa mengecas, yang membolehkan penggambaran intensiti tinggi jangka panjang. Beratnya hanya 239 gram dan sesuai untuk diambil sambil berjalan. Ia mempunyai antara muka fungsi yang berkaitan-MSDK, SDK dan OSC, disesuaikan dengan platform iOS dan Android, dan membantu pengguna industri untuk melepaskan potensi aplikasi kamera 360 dengan lebih baik.

Di samping itu, kamera versi 360 1 inci meneruskan sistem modular Insta360 ONE RS, dan lensa Leica baru serasi dengan peranti ONE R/RS yang ada. Ia boleh menggunakan lensa yang berbeza untuk memenuhi lebih banyak keperluan menembak. Peningkatan seterusnya memberikan lebih banyak kemudahan. Ini mengesahkan potensi dan kemungkinan reka bentuk modular.