Jenama telefon pintar ZTE Red Magic meneroka bidang Metaverse

Pada hari Khamis, Yu Hang, naib presiden kanan Nubia Technology Co., Ltd., anak syarikat ZTE, menerima “Surat khabarPada suku ketiga tahun lepas, pasukan teknikal profesional ditubuhkan di dalam syarikat untuk memberi tumpuan kepada teknologi perkakasan Metaverse.

ZTE ditubuhkan pada tahun 1985 dan disenaraikan di Bursa Saham Hong Kong dan Shenzhen. Perniagaan terminal ZTE mempunyai tiga jenama: ZTE, Nubia dan Red Devils. Ni Fei, naib presiden kanan ZTE dan presiden bahagian terminal ZTE, mengatakan bahawa syarikat itu diposisikan sebagai jenama perintis, dan Nubia lebih sesuai untuk generasi muda. “Red Devils” direka untuk peminat permainan.

Pada tahun 2021, ZTE menghantar lebih daripada 100 juta unit, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 150%, di mana 50% menggunakan cip yang dikembangkan sendiri. Bahagian pasaran CPE (Customer Front-end Equipment) adalah yang terbesar di dunia. Tahun lalu, penghantaran perkakas rumah syarikat meningkat 52% tahun ke tahun, dan penghantaran kumulatif mencapai 580 juta unit.

Jenama Red Devils kini akan meneroka untuk membina aset untuk Metaverse. Pada tahun 2022, ZTE juga akan mengumumkan jumlah peranti di bawah jenama tahun ini, termasuk telefon pintar baru dan alat dengar VR sendiri.

Lihat juga:Amerika Syarikat melancarkan projek bernilai AS $1.9 bilion untuk menggantikan peralatan Huawei dan ZTE domestik

“Kami sedang mengembangkan algoritma mesin, tangkapan gerakan, pengecaman gambar, dan teknologi teras lain yang kami harapkan dapat digunakan melalui telefon bimbit. Masing-masing mempunyai set pengiraan yang sangat kompleks,” kata Yu Hang.