JD.com: PLUS mempunyai lebih daripada 30 juta ahli

Pada 22 Ogos, syarikat e-dagang yang berpangkalan di Beijing JD.com mengumumkanSehingga Julai 2022, jumlah ahli platformnya “Plus” telah melebihi 30 juta, menjadikannya sistem keahlian berbayar terbesar dalam industri.

Lin Chen, naib presiden JD.com dan ketua pusat perniagaan platform runcit JD, berkata: “Sebagai sistem keahlian berbayar pertama dalam bidang e-dagang China, JD PLUS telah bersama-sama melancarkan program keahlian bernilai tambah dengan lebih daripada 1,200 jenama terkenal untuk mewujudkan liputan dalam talian dan luar talian. Ekologi hak pemandangan penuh. “

JD PLUS menyediakan pengguna dengan lebih daripada 10 hak dan faedah membeli-belah eksklusif, termasuk “diskaun 50%”, dan lebih daripada 110 perkhidmatan” keistimewaan hidup”, termasuk video, muzik, membaca, perjalanan, hotel, teater dan restoran, dan 12 “Kad berjenama bersama”.

Data penggunaan dari JD.com menunjukkan bahawa pengguna biasa menjadi ahli PLUS, dan jumlah dan kekerapan penggunaan dalam satu tahun masing-masing meningkat 150% dan 120% dari tahun ke tahun. Semasa festival membeli-belah 618 yang popular di China tahun ini, ahli PLUS menyumbang hampir 50% daripada semua pengguna transaksi produk baru. Pada masa yang sama, ahli PLUS mempunyai aktiviti penggunaan yang agak tinggi di JD Health dan JD Fresh, yang mendorong pertumbuhan perniagaan yang pesat.

Lihat juga:Anak syarikat JD menyelesaikan pemerolehan CNLP

Di samping itu, 80% anggota JD PLUS adalah pengguna isi rumah, dan mereka menghabiskan keperluan pakaian, makanan, perumahan dan pengangkutan ratusan juta ahli keluarga. Sejak awal tahun ini, hak “kupon pengangkutan 360 yuan untuk sepanjang tahun” telah menjimatkan hampir 1.8 bilion yuan dalam kos penghantaran untuk ahli PLUS, dan kad berjenama bersama telah menjimatkan 1.18 bilion yuan dalam kos penghantaran untuk ahli PLUS. Menurut laporan, “perkhidmatan pelanggan eksklusif ahli PLUS” dalam talian 24 jam telah melayani lebih daripada 30 juta pertanyaan.

JD PLUS menubuhkan “Pusat Operasi PLUS” untuk pertama kalinya tahun ini untuk membuka portal operasi kepada pedagang pihak ketiga dan menyediakan mereka dengan alat pemasaran eksklusif dan hak sokongan lalu lintas. Pedagang boleh memilih produk berdasarkan “PLUS Preference Index”, menetapkan harga eksklusif untuk ahli, dan meningkatkan kecekapan operasi.