Huawei menjangkakan pendapatan AS $99 bilion pada tahun 2021

Guo Ping, ketua berputar gergasi telekomunikasi China Huawei, menyampaikan ucapan Tahun Baru 2022 pada hari Jumaat, dengan mengatakan, “Pendapatan penjualan syarikat dijangka mencapai sekitar 634 miliar yuan ($99.474 miliar) pada tahun 2021. Sepanjang tahun lalu, perniagaan pengendali kami tetap stabil, perniagaan perusahaan kami berkembang dengan stabil, dan perniagaan peralatan kami berkembang pesat ke kawasan baru”.

Guo menunjukkan bahawa pada tahun lalu, pekerja global syarikat telah mengatasi cabaran, melakukan segala usaha untuk memastikan bekalan peralatan dan operasi keselamatan rangkaian mereka, dan memenuhi janji mereka kepada pelanggan.

Melihat ke masa depan, ekonomi digital telah menjadi enjin utama pertumbuhan ekonomi global, dan hijau dan rendah karbon telah menjadi pendorong baru untuk pembangunan lestari. Penyepaduan digitalisasi industri dan ekonomi hijau akan membawa peluang pembangunan yang besar kepada industri pemprosesan maklumat dan komunikasi. Pada masa yang sama, persekitaran luaran terus bergolak, dan industri ICT menghadapi cabaran seperti politikisasi teknologi dan globalisasi yang terpecah-pecah.

Syarikat itu menyatakan bahawa ia tidak akan mengubah cita-cita dan usaha sebagai tindak balas terhadap perubahan dalam persekitaran luaran. Sebaliknya, ia akan berusaha untuk meneroka sempadan teknologi yang tidak berkesudahan dan terbuka untuk bekerjasama dengan dunia.

Secara strategik, syarikat itu menegaskan untuk memberi tumpuan kepada infrastruktur ICT dan bidang terminal pintar. Sambil mengekalkan kelebihan platform besar, melalui operasi perintis anak syarikat industri dan’korps’ dalaman, rantaian pengurusan dipendekkan, keperluan pelanggan dipenuhi dengan cepat, dan nilai komersial dan sosial diciptakan.

Lihat juga:Huawei menjawab bahawa ia menubuhkan syarikat pembuatan ketepatan bernilai hampir $100 juta: “Kami tidak membuat cip”

Syarikat itu juga akan membina ekosistem perisian untuk infrastruktur digital di sekitar openEuler dan ekosistem di seluruh persekitaran peranti berdasarkan HarmonyOS. Firma itu menegaskan sumber terbuka dan ketelusan, yang membolehkan pembangun perisian global menggunakan, menyumbang, dan mendapat manfaat, dan bersama-sama membangun dunia Internet of Things yang cerdas.