Hengchi 5, anak syarikat Evergrande New Energy Automobile Group, membuka pra-penjualan

Model pertama Kumpulan Kenderaan Tenaga Baru Evergrande Hengchi 5Bahagian automotif pemaju hartanah China Evergrande Group mengumumkan pada 6 Julai bahawa pra-pesanan kini boleh diterima. Syarikat itu mendakwa bahawa Hengchi 5 adalah SUV elektrik tulen terbaik dengan harga di bawah 300,000 yuan ($44,730).

Kereta ini panjangnya 4725 mm, lebar 1925 mm, tinggi 1676 mm, dan jarak roda 2780 mm. Dari segi dalaman, konsol tengah Hengchi 5 terbahagi kepada tiga skrin, termasuk panel OLED 10,25 inci, skrin sentuh kawalan pusat 14,6 inci dan skrin penghuni 10,25 inci. Dilengkapi dengan platform kokpit digital Snapdragon generasi ketiga, ia dapat dengan mudah mewujudkan pengecaman wajah, pengecaman emosi, interaksi multi-skrin, interaksi isyarat, interaksi suara dan fungsi lain.

Hengchi 5 (Sumber: Kumpulan Kenderaan Tenaga Baru Evergrande)

Model ini dikuasakan oleh motor segerak magnet kekal yang dikembangkan oleh syarikat dan Bosch, dengan kekuatan maksimum 150 kilowatt dan tork puncak 345N · m, yang membolehkan kenderaan mempercepat dari 0 hingga 100 kilometer sejam dalam 7.8 saat. Casis menggunakan platform elektrik tulen pintar H-Platform 3.0 yang dikembangkan bersama oleh Bosch dan EDAG.

Melalui sistem bantuan pemanduan pintar “L2.5 + H-Pilot”, Hengchi 5 dapat dengan mudah melakukan tempat letak kenderaan valet automatik, tempat letak kenderaan jarak jauh, dan bantuan memandu lebuh raya. Hengchi 5 dikuasakan oleh bateri besi fosfat lithium Modern Ampere Technology Co., Ltd. (CATL) dengan kapasiti 72.8 kWh, menjadikan jarak CLTC kenderaan mencapai 602 kilometer. Dalam mod pengecasan pantas, bateri memerlukan 28 minit untuk mengecas dari 30% hingga 80%.

Hengchi 5 (Sumber: Kumpulan Kenderaan Tenaga Baru Evergrande)

Terutama, memandangkan Evergrande Group masih menghadapi masalah hutang yang perlu diselesaikan, bahagian automotifnya mengatakan akan menggunakan akaun khusus untuk mengumpulkan margin untuk menunjukkan bahawa dana tersebut tidak akan digunakan untuk projek lain. Mulai 1 Ogos, pengguna boleh mula membayar deposit 10,000 yuan untuk Hengchi 5 dan mengembalikan wang dalam masa 15 hari.

Model ini akan dihantar pada bulan Oktober, dan Evergrande New Energy Vehicle Group bertujuan untuk menyelesaikan 10,000 kenderaan pertama pada suku pertama 2023.

Lihat juga:Evergrande Automobile menafikan penangguhan pra-penjualan Hengchi 5 selama-lamanya

Pada sidang media itu, Liu Yongzhuo, presiden Evergrande New Energy Automobile Group, mengatakan bahawa lebih daripada 200 gerai penjualan akan dikerahkan di seluruh negara tahun ini. Di samping itu, 313 outlet perkhidmatan purna jual akan dikerahkan di 235 kota di seluruh negara, dan kerjasama akan dicapai dengan 536 operator cerucuk pengisian untuk menempatkan lebih dari 300,000 cerucuk pengisian di seluruh negara.