Harga akhir Huawei AITO M5 diselesaikan

Harga runcit akhir rasmiSUV mewah pintar Alto M5Projek yang dibangunkan bersama oleh Seres dan Huawei itu dimuktamadkan baru-baru ini. Selepas subsidi, versi standard pemacu belakang, versi prestasi pacuan empat roda, dan versi premium pacuan empat roda masing-masing berharga 249,800 yuan, 279,800 yuan dan 319,800 yuan.

Pada pelancaran produk unggulan Huawei pada bulan Disember tahun lalu, AITO M5 secara rasmi dilancarkan dari barisan pemasangan. Oleh kerana pasukan Huawei sangat terlibat dalam reka bentuk industri, sistem pemacu elektrik dan konsol pintar model ini disediakan oleh Huawei. Hayat baterinya melebihi 1,000 kilometer dalam keadaan WLTC.

Konsol tengah pintar HarmonyOS baru dilengkapi dengan fungsi pengecaman wajah 3D, yang secara automatik dapat log masuk ke akaun Huawei peribadi pengguna ketika memasuki kenderaan. Pengguna bukan sahaja boleh membuat pusat kawalan mereka sendiri, tetapi juga menggunakan jam tangan pintar untuk pemeriksaan jarak jauh, kawalan dan membuka kunci.

Lihat juga:Huawei melancarkan AIOT M5, SUV pertama yang dilengkapi dengan kokpit pintar HarmonyOS

Dari segi pemanduan pintar, AITO M5 menyokong pemanduan berbantu pintar L2 +, termasuk bantuan pelayaran lorong, amaran buta, amaran radar, dan offset lorong. Di samping itu, kereta baru menyokong tempat letak kenderaan pintar 360 °.