Gemini akan berhenti menawarkan pengeluaran kata laluan percuma

Gemini, bursa cryptocurrency terkemuka, akan berhenti menawarkan pengeluaran cryptocurrency percuma mulai 15 Jun ini, menurut e-mel yang dihantar kepada pengguna platform itu.

Pertukaran itu mengatakan yuran dinamik kini akan dikenakan untuk pengeluaran token ETH dan ERC-20, tetapi bukan dolar Gemini (GUSD). Kos dinamik akan sepadan dengan kos gas Ethereum, yang berbeza-beza mengikut aktiviti rangkaian. Sebarang enkripsi yang bukan token ETH atau ERC-20 akan dikenakan bayaran tetap untuk keluar dari platform Gemini.

Gemini yang berpusat di New York adalah pertukaran dan penjaga cryptocurrency yang membolehkan pelanggan membeli, menjual dan menyimpan aset digital. Ia dicipta oleh Cameron dan Tyler Winklevoss pada tahun 2014, dan pada bulan Jun 2016, Gemini menjadi pertukaran Ethernet berlesen pertama di dunia. Pada masa ini, syarikat itu beroperasi di Amerika Syarikat, Kanada, United Kingdom, Korea Selatan, Hong Kong dan Singapura.

Gemini juga menghadapi terlalu banyak tuduhan merosakkan akhir-akhir ini. Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi AS (Suruhanjaya Perdagangan Niaga Hadapan Komoditi) mengumumkan pada 2 Jun bahawa ia telah mengajukan aduan terhadap Gemini, yang menuduhnya membuat kenyataan palsu atau mengelirukan mengenai fakta material dalam pensijilan diri produk niaga hadapan Bitcoin., Atau tidak menyatakan fakta material kepada CFTC.

Lihat juga:CFTC menuduh Gemini Trust memberikan pernyataan dan peninggalan yang salah kepada suruhanjaya itu

Walau bagaimanapun, penangguhan pengeluaran crypto tidak berlaku secara berasingan kerana platform pinjaman crypto Celus (CEL) baru-baru ini menangguhkan semua pengeluaran dan pertukaran pada awal pagi Isnin, menyebabkan tokennya menjunam lebih dari 70 peratus dalam satu jam.