Geely akan melancarkan kenderaan komersial Homtruck dalam kumpulan kecil pada tahun 2023

Pada 28 Ogos, Zhejiang Geely New Energy Commercial Vehicle Group Co., Ltd. mengumumkanIa merancang untuk melepaskan kenderaan berat mewah pintar bernama “HomTruck” dalam kumpulan kecil pada akhir tahun 2023Homtruck dilengkapi dengan dua rantai kuasa, gandar pemacu elektrik jarak jauh metanol dan pemacu elektrik pusat pelbagai motor, yang akan mencapai kejayaan dalam jangka hayat bateri 1,000 kilometer trak berat tenaga baru.

Homtruck H dilengkapi dengan rantai pemacu elektrik pusat tork fleksibel multi-motor i-MPS pertama di dunia yang dikembangkan oleh Geely untuk kenderaan komersial tenaga baru. Ia membolehkan 16 mod operasi dan merupakan rangkaian penuh keadaan operasi yang direka untuk kenderaan komersial.

(Kredit gambar: Geely)

Pada Persidangan Ekologi Inovasi Kenderaan Komersial Tenaga Baru Geely 2022, Geely mengeluarkan dua trak berat tenaga baru: traktor metanol Hezhong Truck G2M dan pengadun elektrik Hezhong Truck M7.

Pada sidang media yang sama, Fan Xianjun, Ketua Pegawai Eksekutif Geely New Energy Commercial Vehicle Group, mengatakan bahawa kumpulan itu akan memberi tumpuan kepada trak berat tenaga baru. Menjelang 2026, ia akan mencapai matlamat 50,000 trak berat untuk penggantian bateri (penggantian jarak jauh) dan 50,000 trak berat metanol.

Homduck H (sumber gambar: Geely)

Geely menyatakan bahawa ia akan berusaha sedaya upaya untuk membangun ekosistem lengkap berdasarkan generasi baru kenderaan komersial hijau dan pintar, yang merangkumi pelbagai dimensi seperti tenaga, pengangkutan, pembuatan karbon rendah, dan kewangan. Syarikat ini juga akan menyediakan pelanggan dengan penyelesaian bersepadu untuk seluruh rantai melalui gabungan rantaian industri dan penerokaan inovatif model perniagaan.

Lihat juga:Gergasi auto China Geely melancarkan trak separa elektrik baru

Di samping itu, Geely New Energy Commercial Vehicle Group telah mencipta tiga platform-Green Huilian, Green Intelligent Power Exchange Transportation Service Platform, I Huanyu Family + Sunshine Mingdao, dan Pure Engine Technology (Alkohol Hidrogen), untuk mencapai kenderaan dan barang, kenderaan Pembangunan yang diselaraskan antara tiga elemen utama tenaga, kenderaan dan persekitaran. Platform ini digunakan untuk bersama-sama meningkatkan rangkaian perkhidmatan pengangkutan tenaga hijau pintar.