Foto bocor menunjukkan SUV baru BYD

Foto dalaman kenderaan off-road mewah baru BYD baru-baru ini didedahkanTidak seperti model yang kini dijual oleh syarikat. Gaya reka bentuk skrin kawalan pusat sangat unik. Anda dapat melihat skrin sentuh yang besar, yang tidak menggunakan reka bentuk terapung yang biasa digunakan oleh barisan kereta BYD semasa.

Bahagian dalaman kenderaan off-road mewah baru BYD (sumber gambar: Autohome)

Di samping itu, kereta ini mempunyai panel instrumen LCD bersaiz besar, dan skrin kawalan pusat memaparkan lubang penyaman udaranya. Nampaknya layak menjadi SUV yang sukar.

Menurut foto yang dibocorkan sebelumnya dan berita rasmi yang dikeluarkan oleh BYD, model baru itu diharapkan dapat diposisikan serupa dengan model Mercedes-Benz G-Class, dengan fokus pada model kelas atas. Dianggarkan ketinggiannya melebihi 1800mm dan panjang badannya juga sangat mengagumkan. Tingkap belakang yang besar menunjukkan bahawa ruang bagasi juga agak besar.

(Sumber: Pengguna Weibo “Yan Chuang”)

Foto mata-mata menunjukkan bahawa kereta itu menggunakan tayar ganti yang dipasang di belakang, dan pintu bagasi dijangka terbuka ke sisi. Bentuk badannya agak persegi, dan jurang ekor kelihatan agak tinggi.

Lihat juga:Penjualan kenderaan tenaga baru BYD pada bulan Julai meningkat 222% tahun ke tahun

Pada bulan Mei tahun ini, Li Yunfei, pengurus besar bahagian jenama dan perhubungan awam BYD, mengumumkan bahawa julat harga model pertama jenama mewah BYD adalah 8,000 hingga 1.5 juta yuan ($118387- $221975), yang dijangka akan dikeluarkan pada suku keempat tahun ini. Barisan pengeluaran akan mempunyai jenama bebas, produk, rangkaian perkhidmatan jualan dan pasukan operasi yang baru.

Li juga mengatakan bahawa perniagaan kereta penumpang BYD terdiri daripada siri Dynasty, siri Ocean, Danza dan jenama mewah. Kecuali Denza, usaha sama antara BYD dan Mercedes-Benz, sub-jenama lain dimiliki sepenuhnya oleh BYD.

byd tang ev
BYD Tang EV (sumber gambar: BYD)