Faraday Future menerima amaran penghapusan Nasdaq, memerlukan rancangan pematuhan dalam 60 hari

Faraday Future (FF) berkata pada hari SelasaMenerima surat amaran penghapusanBursa Saham Nasdaq bertarikh 17 November. FF gagal mengemukakan laporan kewangan suku ketiga dalam jangka masa yang ditetapkan dan kemudian disenaraikan sebagai syarikat tersenarai yang tidak patuh, kata surat itu.

Surat Nasdaq memberitahu syarikat kereta elektrik bahawa ia mempunyai 60 hari kalendar untuk mengajukan rancangan untuk mematuhi semula peraturan penyenaraian Nasdaq, dan kakitangan Nasdaq dapat memberikan pengecualian kepada syarikat sehingga 180 hari kalendar dari tarikh akhir laporan suku ketiga.

Dua hari sebelum menerima surat amaran, FF mengatakan syarikat itu telah mengajukan pengajuan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa yang menjelaskan mengapa ia menangguhkan laporan pendapatannya. Menurut dokumen itu, FF sedang menyiasat J Capital Research “mengenai tuduhan pendedahan yang tidak tepat”. Mengenai kapan siasatan akan berakhir, FF sendiri tidak dapat memastikan.

Lihat juga:Faraday Future menangguhkan penyata pendapatan suku ketiga kerana ia menyiasat tuduhan pendedahan yang tidak tepat

Sebelumnya dilaporkan bahawa FF91 akan dihasilkan secara besar-besaran dan dilancarkan pada tahun 2022. Terdapat juga banyak khabar angin yang beredar di Internet mengenai lokasi FF untuk membina kilang di China, tetapi belum ada tanggapan rasmi.